Limited Edition: Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe met een gouden uurwerk

Wat is de oplossing voor wijzers in een ovale kast? In 1780 bedachten Jardon & Stedmann een oplossing voor dit vraagstuk. Ze ontwikkelde op een ingenieuze manier telescopische wijzers die uit verschillende, zeer fijne onderdelen waren opgebouwd en een bijzonder ‘hart’. De oplossing vereiste ongeveer honderd verschillende componenten, en zeer licht materiaal. Voor die dagen een uitdaging die te vergelijken is met de huidige high tech technologie. Parmigiani liet in 1997 het originele zakhorloge met de bijzonder wijzers (en gouden uurwerk) restaureren op haar restauratie-afdeling. Uiteindelijk inspireerde dit tot het lanceren van de Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe in 2016. De kast van dit model was van goud, maar het uurwerk niet. Dit jaar komt het huis met een versie waarbij zowel de kast als het uurwerk van goud is.Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe met een gouden uurwerk_achterzijde

Gehuisvest in 45 x 37,6 mm en 12 mm dikke gouden of roze gouden kast zijn op het eerste gezicht de bijzondere wijzers een blikvanger. Een systeem, bestaande uit platen met afgeronde zijden, bepalen de vorm die de telescopische wijzers gedurende de dag aannemen en zo de ovale omtrek van de wijzerplaat volgen. Het spreekt voor zich dat dit systeem en de bouw ervan om extreme precisie vragen. Wat u van deze techniek ziet is aan de voorzijde een complexe kolom met componenten die verantwoordelijk is voor de verandering van de wijzers.  Het resultaat zijn twee wijzers die langer of korter kunnen worden zonder dat je verward wat de kleine en grote wijzer is. Een zeer ingenieus staaltje hogere horlogerie.Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe met een gouden uurwerk_liggendHet nieuwe Haute Horlogerie model heeft een verfijnde, zilverkleurige ‘barley grain’ wijzerplaat en een roségouden uurwerk. Voor een optimale balans en betrouwbaarheid is de Ovale Pantographe uitgerust met aluminium wijzers met een magnesium basis. Wanneer we het horloge aan de achterzijde bekijken is via het saffieren kastdeksel het roségouden uurwerk zichtbaar. Het ambachtelijk gedecoreerde uurwerk, kaliber PF111 is geheel in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd en heeft een zeel royale gangreserve van 8 dagen.

Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe met een gouden uurwerk

Parmigiani Fleurier presenteert de Ovale Pantographe als een Limited Edition van 50 exemplaren. Het horloge is verkrijgbaar met een rosé- of witgouden kast. De zwart alligatorlederen band is van Hermès.

Prijs Parmigiani Fleurier Ovale Pantographe: € 77.500

Meer informatie: Parmigiani.com