Diamond Atelier en TW Steel geven vervolg aan Son of Time met ‘Aeon’

TW Steel en de Duitse motorbouwers Diamond Atelier hebben samengewerkt om een ??nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het project ‘Son of Time’. Met een unieke aangepaste motor en een bijpassende horloge die de naam ‘Aeon’ dragen. De TW Steel Aeon is vanaf juni leverbaar.

De fundering van het avontuur werd gelegd in 2016 toen TW Steel met Numbnut het project Son of Time creëerde. Het idee was om de cutting-edge ontwerpen van twee unieke merken te bundelen tot een unieke motor en een uniek horlogeontwerp: waar liggen de raakvlakken, en waarmee inspireren we elkaar? Het succes van dit verhaal wordt voortgezet met vier nieuwe projecten.TW STeel AEON_DUO_silderDe eerste is met het Duitse Diamond Atelier, dat zijn gewaagde en vernieuwende visie voor de samenwerking met TW Steel heeft toegepast op een Yamaha XSR900. Als eerste werd het voertuig volledig gestript, waarna Diamond Atelier met alleen het chassis, het hoofdframe en de motor begon te bouwen aan een nieuw ontwerp. Het resultaat is de ‘Aeon’ met een op maat gemaakte KRT aluminium body. Deze lichtgewicht, ultra-sterke structuur werd gecombineerd met het duurzame maar lichte chassis van de XSR900 en een 850ccm motor, wat betekent dat de behalen snelheid bedrieglijk hoog is. De elektriciteitssensoren, meer dan 100 meter bedrading, zijn verwerk in een speciaal ontworpen harnas. Combineer met een SC-Projects uitlaat systeem is de machine, die 165 kilo weegt, een echte knock-out.

TW Steel Aeon son of time_uitgelichtGER_01_block_E

TW Steel Aeon son of time

Terwijl Diamond Atelier hard werkte in de thuishaven München, gingen de horloge masterminds van TW Steel aan de slag met een ontwerp dat als het ware zou kunnen versmelten met de Duitse inbreng. Het resultaat is de speciale editie Son of Time Aeon, gebaseerd op de 48mm Maverick Chronograph met het 6S21 uurwerk van Miyota. Het horloge kreeg een 316L gezandstraalde stalen behuizing met PVD zwarte coating, een geschroefde kroon en gehard mineraal kristal met saffier coating. Het aanzicht is een sunray dial met zwarte nummers en indexen plus het zwarte logo van Son of Time.. Het horloge wordt geleverd met een Milanese armband met PVD zwarte coating vouwsluiting. De Diamond Atelier Son of Time Special Edition wordt extra geleverd met een robuuste extra zwarte leren band met zwarte stiksels.

Prijs: € 499,-
Meer informatie: TWSteel.com