Breguet Classique 7145 Chow-Chow

Met gouden wijzerplaat handgegraveerd

Breguet viert Chinees Nieuwjaar met een limited edition: de Breguet Classique 7145 Chow-Chow. Chow-chow omdat het jaar 2018 het jaar van de hond is en de chow-chow bij uitstek een Chinees ras.

 

 

Volledig in stijl van Breguet is de chow-chow in de gouden wijzerplaat met de hand gegraveerd. Elk van de acht exemplaren is dan ook uniek.

Over het reliëf

Bij het graveren van goud zoals bij deze Breguet Classique 7145 Chow-Chow wordt een bepaalde bas-reliëftechniek gebruikt. Hierbij worden motieven oppervlakkig met uiterste precies uit het materiaal gekerfd. De graveur doet dit achter de microscoop en met een scala aan gereedschappen. Dit is de meest delicate fase van het hele proces. Hierna volgt een schoonmaak en polijstsessie, waarna het meesterwerk klaar is.

Breguet Classique 7145 Chow-Chow

De Classique 7145 Chow-Chow voegt zich bij de serie Classique van Breguet; de horloges die gedragen worden door elegantie, precisie en tradie van het huis . In het horloge zit een automatisch uurwerk: Breguet kaliber 502.3. Dit kaliber heeft 35 jewels, een gangreserve van 45 uur en loopt op een frequentie van 21,500vph (3Hz). Het ultradunne uurwerk van slechts 2,40mm is te zien door de achterklep.

De kast is van witgoud en heeft een diameter van 40,00mm. Ook deze kast heeft een “Breguetse” fluted caseband: een detail dat doet denken aan de rand van een munt. Ook de fluted casebands worden met grote zorg vervaardigd: eerst wordt de band koudgewalsd en daarna met de hand afgewerkt.

De wijzerplaat is van gezilverd goud en getekend door een fijn guillochepatroon dat is afgewerkt met de hand. De armband is van leer.

Breguet Classique 7145 Chow-chow

Limited edition: beperkt tot acht exemplaren