Flying Dutchman Skeleton en Diving Dutchman II

Pellikaan Timing heeft veel in petto

Tweede serie Flying Dutchman Skeleton
De Flying Dutchman Skeleton, het laatste model van de Utrechtse Pellikaan Timing, valt goed bij het publiek. De eerste serie is uitverkocht, aan de tweede serie wordt hard gewerkt.

Pellikaan Timing, Utrecht, Hubert Pellikaan, Watches

Pellikaan Timing, Utrecht, Hubert Pellikaan, Watches

Het horloge van Nederlandse bodem heeft een kast met een diameter van 45,00mm en is 13,50mm hoog. In de kast tikt een zwart skeletuurwerk van Berthet: een handgewonden mechanisch uurwerk dat in uren en minuten rekent. De wijzerplaat is een delicaat maar strak lasergesneden framework van roestvrij staal, en geeft een ietwat eigenwijze draai aan het totaalplaatje. Voorts heeft de kast een DLC (diamond-like carbon) coating en is tot 50m waterdicht. Bij het horloge wordt een armband geleverd van zwart leer (gemaakt door 7T2 Straps) en een nylon NATO band.

Prijs: €2.460
Kijk voor meer informatie over de Flying Dutchman Skeleton (met een complicatie waarop patent is aangevraagd!) op de website.

 

 

De Diving Dutchman II alias DD-2
Ook laat Pellikaan Timing laat weten dat we binnenkort de Diving Dutchman II gaan zien en wat we daarvan mogen verwachten.

Van de Diving Dutchman I die ruim twee jaar geleden is gelanceerd, weten we al dat het een stoer, functioneel duikershorloge (tot 200m waterdicht) is met een doorsnee van 45,00mm en een brede, platte bezel. De in Utrecht gestationeerde horlogemaker vertelt dat zijn opvolger in enkele opzichten anders is. Allereerst noemt Pellikaan Timing dat het uurwerk in de Diving Dutchman II een ETA 2824-2 Top is – anders dan Diving Dutchman I waarin het IP 13 Calibre zit. Het automatische ETA-uurwerk heeft 25 jewels en komt als ‘Top’ vlak na de ‘Chronometer’, en kwalificeert zich dan ook als categorie van hoge kwaliteit, met een afwijkingsmarge van vier seconden per dag – iets wat overigens ook verwacht mag worden van een duikhorloge. Een tweede verandering is dat het horloge een tweede wijzerplaat heeft dat gevuld wordt met lichtgevend materiaal. Hierbij mogen we denken aan materiaal als Super-LumiNova, aldus de Utrechtse ondernemer. Tevens zal de achterklep dicht zijn en afgesloten met dubbele O-ringen. Tot slot noemt Pellikaan Timing dat de Diving Dutchman II perfect aansluit om de pols door de vorm van de bandaanzet en gebruik van relatief licht titanium.

unnamed (1)

Richtprijs: €2.500

Kijk voor meer informatie op de website van Pellikaan Timing.