Hublot x Depeche Mode

Big Bang Depeche Mode ‘The Singles’ Limited Edition

Depeche Mode heeft gedurende zijn 37-jarig bestaan wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht, voor meer dan 30 miljoen fans gespeeld en een indrukwekkend aantal van 55 singles gelanceerd, van ‘Dreaming of Me’ in 1981 tot ‘Cover Me’ vorig jaar. Het oeuvre wordt door Hublot gevierd met de Big Bang Depeche Mode ‘The Singles’ Limited Edition: een collectie van 55 unieke exemplaren. De opbrengst gaat naar het goede doel: Charity: water.

Elke wijzerplaat van elke Big Bang Depeche Mode toont een fractie van de cover van de single die het representeert; een verwijzing naar het allereerste model geproduceerd in de samenwerking van Hublot en Depeche Mode. De achterklep van ieder exemplaar toont dan weer wel de hele cover, mét daarbij het logo van Charity: water. Hublot heeft de horloges allemaal voorzien van armbanden die perfect aansluiten bij representerende covers; met bijpassende manchetriem en rock ’n roll rubberen studs.

411.CX.1154.VR.DPM18-SD-HR-B_A4

Top notch rock kit

Dan zijn er nog de ‘details’ die de uitgave van de Big Bang Depeche Mode absoluut mind-blowing en exclusief maken. Allereerst worden alle 55 stuks geleverd wordt met een topnotch Roland JP-08 synthesizer. Dit is een limited edition synth module van de Roland Boutique serie, die nieuw leven én ode brengt aan het geluid van de legendarische Roland Jupiter 8 – standaard equipment van Depeche Mode. Dit alles wordt nog eens geleverd in een speciaal ontworpen cabin size Topas Stealth koffer: een geanodiseerde, zwarte aluminum koffer van RIMOWA: een excellente, Duitse producent sinds eind 19e eeuw. Daar gaat, naast de unieke special edition ook nog een corresponderende vinyl single in en een certificaat van authenticiteit: uiteraard gesigneerd door Depeche Mode.

Hub.600

h. 600

Het uurwerk in de Hublot Big Bang Depeche Mode is de in-house gemaakte HUB1241 – van de welbekende Hublot Big Bang Unico – met een gangreserve van 72 uur. Dit is een automatische flyback chronograaf, die uren, minuten en datum weergeeft. Het kaliber heeft 330 componenten waarvan 38 jewels, en loopt op een frequentie van 28.800vph (4Hz).

Over charity: water

Wereldwijd hebben 663 miljoen (oftewel 1 op de 10 mensen) géén toegang tot schoon drinkwater. Hierdoor worden ziektes (makkelijker) verspreid, veiligheid in gevaar gebracht, wordt onderwijs een schaarse dienst en worden de economische mogelijkheden van de mensen in deze derdewereldlanden in brede zin ondergraven. Non-profit organisatie charity: water, gestationeerd in New York City, zet zich in om het aantal mensen aan wie toegang tot schoon en veilig drinkwater terug te dringen. Charity: water wordt sinds 2013 actief gesteund door de Britse Depeche Mode en Hublot. Hierdoor zijn al meer dan 30.000 mensen in Nepal en Ethiopië geholpen. De huidige samenwerking beoogt maar liefst 50.000 mensen te bereiken.

Over Hublot Big Bang Depeche Mode ‘The Singles’ Limited Edition

De kast, waterdicht tot 100m, heeft een breedte van 45,00mm en dikte van 16,30mm en is, evenals de bezel, van gekarteld, gepolijst zwart keramiek. De achterklep bestaat deels uit saffierglas, waarop de foto van de single en het logo van Charity: water staan. De kroon en knoppen zijn van zwart verguld titanium. De wijzerplaat is fantastisch bedacht: een matzwart skelet, zwarte indexen en een geprint detail van de cover als horizontale stroof in het midden. Tot slot is de band van zwart rubber en gekleurd kalfslederen manchetriemen met zwart verguld studs. De vlindersluiting is van zwart keramiek en zwart verguld titanium.

Kijk ook op de website van Hublot.