Special edition: IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition 50e anniversary of Mercedes-AM

Mercedes-AMG bestaat 50 jaar. De op prestatie gerichte en sportieve lijn van Mercedes-Benz staat al 50 jaar synoniem voor buitengewone expertise, indrukwekkende prestaties en dynamisch rijvermogen. IWC Schaffhausen viert het jubileum van haar partner met een speciale gelimiteerde uitvoering binnen de Ingenieur collectie, de Ingenieur Chronograph Sport Edition “50th Anniversary of Mercedes-AMG”.

IWC onthulde in het voorjaar de nieuwe Ingenieur collectie, met een ontwerp dat sterk herinnert aan de eerste generaties van de stijlvolle klassieke uit de jaren 1950. De collectie zal vanaf de herfst beschikbaar zijn, maar de horlogefamilie krijgt nu al een nieuw lid.IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition 50e anniversary of Mercedes-AMBeperk tot 250 horloges, wordt de Ingenieur Chronograph Sport Edition “50ste verjaardag van Mercedes-AMG” (Ref. IW380902) aangedreven door het IWC-vervaardigde 89361 kaliber met flyback-functie. De kast is gemaakt van titanium en de wijzerplaat met tachymeter schaal is verzilverd. Zoals de eerste Ingenieur uit 1955, wordt het uurwerk omringd door een zacht ijzeren kooi die bescherming biedt tegen magnetische velden. Het onderste gedeelte van de kooi is zichtbaar via het saffier-glazen kastdeksel en vormt een vloeiend geheel met het uiterlijk van een AMG remschijf. Elke Op het kastdeksel ook de gravure ‘A Tribute to one man, one engine’, als herinnering aan het feit dat de prestatiegerichte componenten van elke afzonderlijke Mercedes-AMG handmatig geassembleerd worden door steeds één monteur.IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition 50e anniversary of Mercedes-AM kastdekselHet horloge werd afgelopen weekend gepresenteerd op de 24-uurs race op de Nürburgring-noordelijke loopbaan bekend als de ‘Green Hell’. Als speciaal hoogtepunt introduceerde Mercedes-Benz de Mercedes-AMG GT3 Edition 50 op dit evenement – een exclusieve speciale editie met een beperkte looptijd van maar vijf auto’s om de 50-jarig bestaan ??van het bedrijf te vieren. Elke koper van de auto ontvangt ook een Ingenieur Chronograph Sport Edition 50e anniversary Mercedes-AM’. De wijzerplaatontwerp van het IWC-horloge is gemodelleerd op de typische kleurencombinaties van racebanen, zoals de Nürburgring – met rood en wit voor de randjes en zwart voor het asfalt.

VLNR: Edoardo Mortara. Edward Sandstroem, Maximilian Buhk en Dominik Baumann 'ready to rumble ' met de IWC Mercedes-AMG GT3 HTP op 27 mei 2017 in Nuerburg,

VLNR: Edoardo Mortara. Edward Sandstroem, Maximilian Buhk en Dominik Baumann ‘ready to rumble ‘ voor de IWC Mercedes-AMG GT3 HTP op 27 mei 2017 in Nuerburg,

Photo van Lukas Schulze/Getty Images voor IWC)

Photo van Lukas Schulze/Getty Images voor IWC)

Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher stichtten in 1967 AMG in Großaspach, Stuttgart. De naam van het bedrijf bestaat uit de eerste letter van de achternaam van de oprichters en die van de stad. Vandaag de dag vertegenwoordigt het bedrijf de performance van de sports car brand van Mercedes-Benz, en staat wereldwijd bekend om zijn onafhankelijk ontwikkelde voertuigen, zoal de Mercedes-AMG GT. Gedeelde kernwaarde resulteerde in 2004 in een partnerschap met IWC dat inmiddels meerdere AMG special edition lanceerde.

Meer informatie: IWC.com