Parmigiani Fleurier ‘s nieuwe Tonda 1950 Tourbillon

De tourbillon, een vinding Abraham Breguet waar hij in 1801 octrooi voor kreeg, is als we heel erg pietleuterig gaan kijken geen complicatie (want het geeft geen informatie), maar een regelinstrument. De uitdaging bij het maken van een moderne tourbillon is om – vooruit -, de complicatie, zo uitzonderlijk nauwkeurig te maken dat er zo min mogelijk energieverlies optreedt. Bij een mechanisme zonder tourbillon geeft de hoofdveer net voldoende energie af. De tourbillon vraagt echter meer, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de kooi. Moderne materialen, die Breguet niet voor handen had, helpen om een licht regelinstrument te maken. Minder wrijving en lichter materiaal zorgt voor meer precisie. Tonda-1950-Tourbillon-Abyss-blue-dial 2

 

Nu, de Tonda 1950 Tourbillon van Parmigiani Fleurier tourbillon is de dunste automatische flying tourbillon ter wereld met micro-rotor. Het elegante horloge is voorzien van een ultra-dun kaliber van slechts 3.4 mm met een platina micro-rotor. De flying tourbillon heeft een lichtgewicht titanium kooi van slechts 0, 255 gram en heeft geen brug aan de bovenzijde. Toch heeft het lichtgewicht manufactuur uurwerk een gangreserve van 48 uur. De 60 seconden tourbillon is geplaatst op 07:08 uur, een verwijzing naar de geboortetijd van oprichter Michel Parmigiani.

Tonda-1950-Tourbillon-Abyss-blue-dial

Tonda-1950-Tourbillon-Abyss-blue-dial back

Het Zwitserse Parmigiani Fleurier lanceert het model voor het eerst in 2015. Dit jaar wordt de lijn aangevuld met een model met een witgouden kast (40.2 mm) en een Abyss blauwe wijzerplaat, afgewerkt met een ‘Côtes de Genève’ motief. De indigoblauwe, alligator lederen band is van Hermès.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Parmigiani.ch