Het Manufacture Royale ADN horloge heeft alles waar Manufacture Royale voor staat, zoals transparantie, gewaagdheid, techniek en perfectie. AND is dan ook de Franse benaming voor ‘DNA’. Het horloge heeft als hart kaliber MR09, het negende kaliber dat door het huis vervaardigd is. Het uurwerk is voorzien van een flying tourbillon en geeft twee tijdzones waarvan de lokale tijd  wordt weergegeven met behulp van gepatenteerd jumping-hour systeem. De AND kent een gelimiteerde oplage van 28 stuks.  MANUFACTURE-ROYALE-ADN

De 36 mm kast van de AND (leverbaar in staal met DLC en in rosé goud met carbon) is een directe afstammeling van de Opera and Androgyne modellen van het huis, maar heeft een iets meer afgeronde afwerking. Los van alle fraaie details is van de AND is de werkelijke levenslijn is kaliber MR09. Ondanks de complexiteit bestaat het uurwerk uit slechts 67 onderdelen. De bruggen en platen van het uurwerk zijn  volledig met de hand gedecoreerd, wat prachtig te zien is dankzij de transparante voor- en achterzijde van het horloge.

uurwerk Manufacture Royale

Het handgewonden uurwerk toont een eerste tijdzone  op een jumping hour display op12 uur. Elke ‘sprong’ van de disc laat het uur aflezen door diafragma op de exacte plaats waar het nummer traditioneel op de wijzerplaat staat. Het is snel, intuïtief en leuk om af te lezen. De tweede tijdzone wordt weergegeven op4 uur op een sub-dial met opengewerkt centrum. Ongebruikelijk is dat de minuten onafhankelijk via de kroon zijn in te stellen. De tourbillon (slechts aan één zijde bevestigd om de werking optimaal te laten zien) draait elke minuut om zijn as en heeft keramische kogellagers. Het uurwerk heeft een frequentie van 21.600 maal per uur en genereert een gangreserve van 80 uur. De Manufacture Royale ADN wordt geleverd op een handgestikte Alligator lederen of rubberen band met vouwgesp.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Manufacture-royale.com