Aerowatch Les Grandes Classiques – automatische Semi-Skeleton Chronograaf

Het skeleton horloge is haast als vanzelf imposant. De opengewerkte wijzerplaat waarmee een kijkje wordt gegund in het hart en daarmee de techniek van het mechanische horloge blijft een fascinerend gegeven. Aerowatch heeft dit jaar een bijzonder fraai semi-skeleton exemplaar in de collectie dat naast het kijkje in de  techniek, nog voldoende ruimte in het design laat voor de sfeer van een matzwarte wijzerplaat. Het resultaat is een casual chique chronograaf dat een tikje mysterieus oogt en gelijktijdig het hart met tal van prachtig afgewerkte details blootgeeft.

A AEROWATCH  Les Grandes Classiques - automatische Semi-Skeleton Chronograaf

De wijzerplaat van de Aerowatch semi-skelet chronograaf ((Ref. A 61968 AA05 SQ) is geplaatst in een 42 mm kast met een satijnglans afwerking. Voor het design Aerowatch zich laten inspireren door de fotocamera. Net als een camera-sluiter, werpt het bewegende uurwerk achter de zwarte wijzerplaat telkens nieuw licht op  de complexiteit van het mechanische uurwerk. Naast de centraal geplaatste uren, minuten en secondewijzer heeft de wijzerplaat vier duidelijk gerangschikte sub-dails voor de minuten- (12 uur), de uren- (6 uur) en de secondenteller (9 uur). Op 3 uur is een datumweergave geplaatst. Op zes uur is plaats gemaakt voor een unieke nummering. Het horloge is er in twee varianten: In gepolijst staal met zwart lederen band of in gepolijst staal met stalen band. Beide varianten sluiten met een vouwgesp. De functies worden aangedreven door het zelfopwindende chronograaf uurwerk 13 ¼ Valjoux 7750.

 AEROWATCH  Les Grandes Classiques - automatische Semi-Skeleton Chronograaf

Aan de achterzijde van het horloge geeft anti-reflecterend saffieren kastdeksel zicht op gerodineerde wielen, ‘Côtes de Genève’ gegraveerde bruggen, geblauwde schroeven.

Prijs: € 4.110
Meer informatie: Aerowatch.com