Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bell & Ross, Bvlgari, Chronoswiss, Grand Seiko, MB&F en Tudor

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Tijd voor hashtags. Het bezoek aan de horlogebeurs is aanleiding tot een serie Insta-indrukken van Baselworld 2019. In deze collectie zijn onder andere een staal/bronzen Bellytanker van Bell & Ross en de evenknie van Tudor in de vorm van de Black Bay Chrono in staal en geelgoud te zien. Dit zijn de pics van Lex Stolk, die van Bernard Werk volgen later.

Bell & Ross BR V2-94 Bellytanker Bronze #bellrossbellytanker

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bell & Ross BR V2-94 Bellytanker Bronze

Deze 41 mm Bellytanker Bronze heeft een kast die is gemaakt van een brons-legering die niet alleen geel van kleur is, het oxidatieproces is ook trager en minder heftig. Deze Bellytanker zal dus nooit groen uitslaan, maar altijd zijn luxueuze ‘gouden’ gloed behouden. En die gouden gloed is precies wat Bell & Ross voor ogen had. De kleurencombi lijkt op de door John Player Special gesponsorde lotus waar Ayrton Senna mee racete; zwart met goud. Het brons is hier een prijsbewust alternatief voor geelgoud. Van deze Bellytanker* worden 999 stuks gebouwd. En kost 4.900 euro.

* De term “Bellytank” is afkomstig uit de jaren ’40 en ’50 en verwijst naar de druppelvormige, externe brandstoftank onder de romp of vleugel van een gevechtsvliegtuig. De naam “Bellytanker” is een afgeleide, zowel letterlijk en figuurlijk, want een Bellytanker is een racewagen die is gebouwd met de reservetank als aerodynamische carrosserie. 

Bell & Ross BR V2-92 Military Beige #retrobeige

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bell & Ross BR V2-92 Military Beige

Van deze 41 mm Military Beige zijn twee versie beschikbaar. De variant met stalen band kost 2.900 euro en de hier getoonde versie met stoffen band 2.600 euro. Opvallend aan deze band is het elastische karakter en de sluiting. Oogt fraai, voelt prettig, voegt iets toe aan het verder zeer beige en dus retro-vormgegeven horloge. In de kast tikt het automatische kaliber BR-CAL.302, de Bell & Ross-variant van het Sellita SW300-1 uurwerk met 38 uur gangreserve

 

Bell Ross BR V2-94 Military Beige #retrochrono

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bell & Ross BR V2-94 Military Beige

Net zo beige en retro als de driewijzer-variant deze automatische chronograaf die met elastisch canvas ((3.900 euro) en een stalen band (4.200 euro) op de markt komt. Het uurwerk van dienst is het kaliber BR-CAL.301 dat is gebaseerd op een ETA 2894-2 met 42 uur gangreserve.

Voor meer informatie: www.bellross.com 

Bvlgari Octo Finissimo Ceramic Skeleton #skeleton

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bvlgari Octo Finissimo Ceramic Skeleton

Het opengewerkte, met de hand op te winden uurwerk in dit diepzwarte, keramische model is slechts 2,5 mm dik. En toch weet het er een zeer acceptabele gangreserve van 65 uur uit te persen. De Octo Finissimo Ceramic Skeleton toont de uren, minuten, kleine seconden en gangreserve op zeer technische en architecturale wijze. De geschuinde en geskeletteerde wijzers zijn voorzien van een zwarte PVD-coating om in de stijl van de keramische kast te blijven.

 

Bvlgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic #worldrecord

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Bvlgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic

Deze Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic is alweer het vijfde wereldrecord dat Bvlagari in handen krijgt. Wie op zoek is naar de platste horloges ter wereld hoeft niet meer bij Piaget aan te kloppen, maar bij Bvlgari. Een traditie lijkt hiermee tot een einde te zijn gekomen. De “Platste Automatische Chronograaf ter Wereld” van Bvlgari is gemaakt in gezandstraald titanium en heeft een hoogte van slechts 6,9 mm. In de kast tikt een automatisch chronograafkaliber van slechts 3,3 mm. Dat het uurwerk behalve de tijd en chronograaf ook nog een GMT-aanduiding produceert, is extra indrukwekkend.

Voor meer informatie: www.bulgari.com 

Impressie van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton #artistimpression

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Impressie van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton

De nieuwe collectie van Chronoswiss is kleurrijk. Zeer kleurrijk. Zó kleurrijk dat we hier een impressie tonen van de Flying Grand Regulator Skeleton. In zwart/wit dus met één accentkleur, lichtblauw. In het echt zijn de wijzers van de regulateur oranje en dat zorgt voor een soort van Gulf-effect. Verder in de collectie onder andere een compleet blauwe (kast, wijzerplaat, wijzers, band) Flying Grand Regulator Open Gear ReSec met retrograde-aanduiding van de seconden.

Voor meer informatie: www.chronoswiss.com

 

De 39 mm Grand Seiko SBGK004 #samuraighost

Insta-indrukken van Baselworld 2019

De 39 mm Grand Seiko SBGK004

Seiko en Grand Seiko presenteerde in totaal maar liefst 23 noviteiten. Deze 39 mm, roségouden Grand Seiko SBGK004 in de Elegance Collection heeft een handopwindkaliber. Het Caliber 9S63 heeft een kleine secondewijzer op 9 uur en een indicatie van de gangreserve op 3 uur. De gangreserve bedraagt 72 uur en het uurwerk wijkt slechts +5 tot -3 seconden per dag af. De zwarte wijzerplaat van Urushi-lak lijkt door het licht diepblauw en datzelfde licht onthult zo te zien ook de geest van een legendarische samurai-krijger. Oshikuru geloof ik dat hij heette…

Voor meer informatie: www.grand-seiko.com

MB&F HM6 Final Edition #finalgoodbye

Insta-indrukken van Baselworld 2019

MB&F HM6 Final Edition

Van deze MB&F HM6 Final Edition worden slechts 8 stuks gebouwd zoals we al eerder aankondigden hier op Horloge.info. Best bijzonder dus om één van die acht exemplaren in het echt te treffen. Het horloge oogt massief en zwaar, maar voelt door het gebruik van titanium aan als een lichtgewicht, miniatuur ruimteschip. Het zeer gecompliceerde horloge is een lust voor het oog. Maximilian Büsser sluit het HM6-hoofdstuk af om ruimte in zijn hoofd en de productie vrij te maken voor nieuwe creaties.

Voor meer informatie: www.mbandf.com

 

Tudor Black Bay Bronze #bronzediver

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Tudor Black Bay Bronze nu met leigrijze wijzerplaat en lunette

 

De Black Bay zorgde ervoor dat Tudor niet langer een muurbloempje was, maar cool. Het retro-duikhorloge zorgde ervoor dat vintage Tudors in rap tempo in waarde stegen en dat vanaf dat moment elke nieuwe Baselworld met grote graagte werd afgewacht. In de afgelopen jaren leverde dat een kleurrijke reeks Black Bay-modellen op. Rood, blauw, zwart, staal, brons en staal met goud. Vooral brons viel in de smaak. De nieuwe Black Bay Bronze met leigrijze wijzerplaat en lunette vervangt het bestaande model met bruine wijzerplaat en gaat 3.850 euro kosten. Voor die prijs is een automatisch manufactuurkaliber MT5601 met COSC-certificaat en silicium balansveer inbegrepen.

Tudor Black Bay Chrono SG #poormansdaytona

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Tudor Black Bay Chrono SG

De Black Bay Chrono is de “Poor Man’s Daytona” en dat is bepaald een eretitel te noemen. In staal en goud is de 41 mm chronograaf een opvallend horloge. De bezel en de poussoirs zijn van geelgoud en de kroon en de schakels van de band hebben een geelgouden omhulsel; om de prijs te drukken zonder dat het uiterlijk eronder lijdt. Het automatische kaliber MT5813 is COSC-gecertificeerd en heeft 70 uur gangreserve. Het is op basis van het B01 Breitling-uurwerk gebouwd, maar heeft een eigen Tudor-echappement in silicium: een serieuze upgrade. Met leren band kost de Black bay Chrono SG 5.350 euro en met staal/gouden band 6.500 euro. Elke variant komt inclusief stoffen band.

 Tudor Black Bay P01 #prototype

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Tudor Black Bay P01

De 42 mm Black Bay P01 is een opzienbarend horloge. We toonden al eerder een filmpje van het professionele duikhorloge dat eind jaren ’60 werd ontworpen voor de US Navy. Het horloge met de naam “Commando” werd nooit in gebruik genomen door de afdeling duikers van de Amerikaanse marine – te duur en te gecompliceerd naar verluid – en dus bleef het bij een prototype. Nu wordt het wel in productie genomen. Met een nieuwe versie van het gepatenteerde systeem om de duikring te verdraaien en vast te zetten en met een MT5612-uurwerk uit de eigen manufactuur in de kast. Het horloge oogt opmerkelijk door de kroon op 4 uur en deels metalen en leren band. Om de pols komt de Black Bay P01 die 3.750 euro gaat kosten, pas goed tot zijn recht.

Voor meer informatie: www.tudorwatch.com

In de coulissen van Baselworld 2019 met de Chronoswiss Timemaster #mybasel

Insta-indrukken van Baselworld 2019

Baselworld 2019 behind the scenes

De afwezigheid van de Swatch Group domineerde het aangezicht van Baselworld 2019. Het ‘park’ op de plek waar de horlogegigant normaal gesproken te vinden was, fungeerde nu als persruimte annex ontmoetingsplein met echte bomen, echt gras en echte mieren. Wie de roltrappen naar hoger gelegen verdiepingen nam, kwam soms in lege ruimten terecht. Losse stands in gigantische hallen. Geen mens te zien. Hopelijk wordt Baselworld 2020 in zijn geheel levendiger, met meer merken en mensen en minder loze ruimten. 

Voor meer informatie: www.baselworld.com