Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

Patek Philippe op piano, Zenith op drums en Frederique Constant op bas

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

Het weekend was hectisch, maar nu is het maandag. Om de kater die onherroepelijk met een ‘Blue Monday’ gepaard gaat te verzachten, hebben we ‘bluesy’ horloges van Patek Philippe, Zenith en Frederique Constant geselecteerd. Het Baselworld 2019 – Blue Monday Trio.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio: Zenith Defy Inventor

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

De avantgardistische Zenith Defy Inventor

De Defy collectie is het laboratorium van Zenith. Het platform wordt gebruikt als showcase voor nieuwe materialen en technieken zoals we al eerder lieten zien op Horloge.info. Goed voorbeeld is het balanswiel dat op een zeer hoge frequentie schommelt. 18Hz maar liefst, oftewel 129,600 schommelingen per uur. Vergeleken met de in de industrie gangbare 28.800 schommelingen per uur, is dat alsof een DAF 33 tegenover een McLaren P1 staat. De Defy Innovator is voor 2019 niet langer een strik gelimiteerde concept-editie, maar een tot een paar honderd stuks opgevoerd productiehorloge.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

Spannende hoeken en oppervlakken van de Defy Inventor

In de Zenith Defy Inventor tikt kaliber 9100 met een balanswiel uit één stuk silicium. Dit onderdeel vervangt een traditioneel exemplaar dat uit 30 onderdelen bestaat. Minder onderdelen betekent dat het sneller kan schommelen zonder desastreuze gevolgen. Het uurwerk is ook nog eens smeringvrij en ongevoelig voor verstorende magnetische velden. Dat heeft onder andere chronometer-prestaties en een gangreserve van 50 uur tot gevolg.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

De Defy Inventor heeft een verfijnde en complexe vormtaal

De 44 mm x 14,5 mm kast van de Defy Inventor gemaakt van lichtgewicht titanium is tot 50 meter waterdicht. De lunette met zjn opvallende textuur is van Aeronith, een aluminium-polymeer materiaal dat 3 keer lichter is dan titanium. De opengewerkte wijzerplaat is gestileerd als een propeller en heeft ook wel wat weg van de Zenith-ster. Het horloge toont de uren, minuten en centrale seconden met een stop-mechanisme. De indexen en wijzers zijn gecoat met Super-LumiNova.

Voor meer informatie: www.zenith-watches.com

 

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio: Patek Philippe Ref. 5172G Chronograph

Dames gaan vaak voor bij Patek Philippe. Zo debuteerde het eerste automatische chronograafkaliber van het huis eerst in een damesmodel. Het met de hand op te winden chronograafkaliber CH 29-535 PS werd ook oorspronkelijk geïntroduceerd in een dameshorloge. Na het debuut in 2009, verscheen het een jaar later ook in de 5170-serie en de nieuwe 5172G-001 is de vijfde variant.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

De Ref 5172G Chronograph heeft een hoogte van 11,45 mm

Het kaliber CH 29-535 PS heeft zes gepatenteerde innovaties die de chronograaffunctie optimaliseren, inclusief verfijnde tandprofielen, blokkeerhefbomen en hamers. Het resultaat is onder andere uiterste precisie door een sterk verbeterde amplitude. Het tikgetal van het uurwerk is 28.800 schommelingen per uur en dat tempo houdt het volledig opgewonden 65 uur vol.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

Uitzonderlijk fraaie details en afwerking op de witgouden Ref 5172G Chronograph

De witgouden kast van de 5172-001 heeft vintage driekantige nokken en gegolfde chronograafdrukkers voor een subtiel retro-effect. De sportieve blauwe wijzerplaat met grote, opgelegde cijfers van goud en oplichtende wijzers, heeft bijpassende marineblauwe-kalfsleren band met contrasterende stiksels. De tachymeterschaal en de bi-compax lay-out met een 30-minuten en een kleine seconden-teller, vervolmaken het klassiek-sportieve uiterlijk.

Voor meer informatie: www.patek.com

 

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio: Frederique Constant Slimline Manufacture Power Reserve

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

Frederique Constant Slimline Manufacture Power Reserve

De Manufacture Slimline 50-Hours Power Reserve is uitgerust met het nieuwe in-house kaliber FC-723, met een gangreserve van 50 uur. Deze nieuwe complicatie is Frederique Constants 28e manufactuurkaliber en dat is indrukwekkend te noemen. De gangreserve-indicator wordt prominent weergegeven op 10-uur. De indicator laat middels de rode gevarenzone duidelijk zien wanneer het tijd wordt het uurwerk nieuw leven in te draaien.

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

De gangreserve aanduiding op 10 uur geeft de Frederique Constant Slimline Manufacture Power Reserve zijn naam

Baselworld 2019 – Blue Monday Trio

De 28e krachtbron uit eigen manufactuur is kaliber FC-723

De 40 mm stalen Slimline Manufacture Power Reserve is behalve met een diepblauwe wijzerplaat ook leverbaar met een zilver of donkergrijs exemplaar. Ook een rosé vergulde referentie met een zilveren wijzerplaat staat in de 2019-catalogus. Iedere variant heeft hetzelfde klassieke en minimalistische ontwerp met elegante Romeinse cijfers op de middelste wijzerplaat en Arabische cijfers op de subdials. De met de hand gepolijste, bladvormige wijzers zijn wit of zwart.

Het automatische manufactuurkaliber FC-723 heeft een datumaanduiding die zich middels de kroon laat instellen. Het uurwerk is zichtbaar door de zichtbodem en dat onthult perlage en cirkelvormige Côtes de Genève decoraties.

Voor meer informatie: www.frederiqueconstant.com