Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 2

3 x Rolex, 2x Tudor en 1 x TAG Heuer

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 2

Baselworld 2019 is van start gegaan! Gisteren presenteerden we een eerste overzicht van de beurs in Basel en vandaag gaan we vrolijk verder. Wat te denken van een nieuwe superheld van Rolex en een heruitgave van een prototype van Tudor? Golfen met voorkennis met TAG Heuer kan ook. Hoogste tijd voor Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 2.

ROLEX: De GMT Master II ‘Batman’ is de nieuwste superheld

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 2

Rolex Oyster Perpetual GMT Master II ‘Batman’

Tijdens Baselworld 2018 presenteerde Rolex een stalen ‘Pepsi’, maar dat is niemand ontgaan. Het GMT-horloge met tweekleurige keramische lunette met Jubilee-band was totaal nieuw én historisch verantwoord. De kast was slanker en fijner vormgegeven en in die kast werd het nieuwe, maar onzichtbare kaliber 3285 geïntroduceerd. Dat kaliber met Chronergy-echappement en Parachrom-spiraalveer is ook present in de nieuwe GMT Master II ‘Batman’ met zijn zwarte en blauwe lunette. Op 6 uur op de wijzerplaat is een Rolex-kroontje te zien tussen ‘Swiss’ en ‘Made’ en dat geeft aan dat het nieuwe kaliber is gebruikt.

Is de Jubilee-band nu retro of niet?

Ook de vorig jaar geïntroduceerde Jubilee-band is weer van de partij voor een soort van retro-gevoel waar Rolex eigenlijk altijd ver van weg blijft. Retro is meer het terrein van kleine zusje Tudor, maar daarover later meer. Het blauw van de nieuwe ‘Batman’ oogt donkerder dan zijn voorganger, een beetje zoals Christian Bale een veel duisterder Caped Crusader is dan Michael Keaton. Over Ben Affleck als Batman hebben we het hier wijselijk niet. Terug naar de Rolex ‘Batman’. De 40 mm kast is net als de laatste ‘Pepsi’ slanker en dunner – logisch want eigenlijk is alleen de lunette anders. De wachtlijsten voor het 8.850 euro kostende horloge zullen inmiddels wel al vol zijn.

 

Sea Dweller in staal en goud geïnspireerd door een prototype

 

Yacht-Master in een 42 mm witgouden kast met zwarte lunette, Oysterflex band en kaliber 3235

 

Voor meer informatie: www.rolex.com en voor achtergronden www.rolex.org

 

TUDOR: De Black Bay P01 is een herinterpretatie van een prototype

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 2

Tudor Black Bay P01

De kleuren lijken zo’n beetje op te zijn voor de Black Bay en dus heeft Tudor iets nieuws bedacht. De Black Bay P01 is geïnspireerd door een prototype (Rolex en Tudor zijn twee zielen met één gedachte, getuige de hiervoor al getoonde staalgouden Sea-Dweller die ook een historische connectie heeft met een prototype) dat het horlogehuis maakte voor de Amerikaanse marine in de jaren ‘60. Eerste gedachte bij het zien van de Black Bay P01 was hier “Girard-Perregaux Sea-Hawk II” omdat de kroon met robuuste kroonbescherming zich op 4 uur bevind. Maar met een prijs van rond de 3.750 euro is deze Tudor in ieder geval lager geprijsd dan het wat obscure ‘GO’-duikhorloge.

Te ingewikkeld voor de Amerikaanse marine?

Een tweede gedachte had betrekking op het opvallende verleden van de P01. De Amerikaanse marine zag af van het horloge en dat moet een reden hebben gehad. Over die reden of redenen tasten we in het duister, maar misschien heeft het te maken met de manier waarop de duikring werkt. Deze kan verdraaid worden door eerst het stalen gedeelte van de bandaanzet op 12 naar beneden te bewegen. Beweeg het onderdeel weer naar boven en het stalen gedeelte grijpt als een klauw in de gekartelde rand van de lunette en zo wordt de gewenste duiktijd ingesteld. Klinkt ingewikkelder dan het is in de praktijk, maar misschien ging het systeem de Amerikaanse duikers boven de pet en werd het horloge daarom afgewezen. Bij Tudor denken ze dat het horlogepubliek anno 2019 het horloge wél zal begrijpen en accepteren. We zullen zien of het opvallend gevormde horloge met de nog opvallender en eigenzinniger band in staal en leer een hit wordt. Nog even ter info: in de 42 mm stalen kast die tot 200 meter waterdicht is, tikt een automatisch uurwerk uit de eigen manufactuur. Let ook op de zeer opvallende band. Verkrijgbaar vanaf juli.

 

Black Bay Bronze nu met leigrijze wijzerplaat

 

Voor meer informatie: www.tudorwatch.com

 

TAG HEUER: Slim golfen met de Connected Modular 45 Golf Edition

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 2

TAG Heuer Connected Modular 45 Golf Edition

De nieuw gecreëerde Autavia-collectie met daarin onder andere 7 nieuwe chronometers toonden we al eerder deze week. Ook nieuw is de slimme Connected Modular 45 Golf Edition die alles aan boord heeft om onder golfers een succes te worden. Zie het als een golfcomputer die alles bijhoudt zodat valsspelen onmogelijk wordt. Zonde. Maar het horloge kan meer, veel meer. Zo zijn van meer dan 39.000 banen wereldwijd, 3D kaarten beschikbaar en waarschuwt de Connected Modular voor vervelende bunkers of andere lastige obstakels als waterpartijen. Dat wordt dus golfen met voorkennis. Het horloge dat draait op Wear OS van Google, is onder andere te koop via de website van TAG Heuer. Drie golfballen voorzien van het logo van het horlogehuis worden standaard meegeleverd.

Voor meer informatie: www.tagheuer.com

Tot zover de ‘Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 2′. Volgende week meer, uitgebreider en diepgaander nieuws van Baselworld 2019 én live foto’s!