TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

De Autavia Isograph chronometers debuteren op Baselworld 2019

TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

Baselworld is hét podium voor nieuwe horloges én horlogecollecties. Dat laatste is soms net zo verrassend want TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie. De Autavia Calibre Heuer 02 die nu nog te vinden tussen verschillende Heritage watches, krijgt gezelschap van 7 nieuwe 3-wijzer chronometers met de naam Autavia Isograph.

TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

De nieuwe Autavia is geen chronograaf maar een chronometer

Van TAG Heuer kennen we de volgende collecties: Carrera, Monaco, Formula 1, Aquaracer en Link. TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie omdat het horlogehuis inziet dat de illustere naam nog steeds een sterke aantrekkingskracht uitoefent. Van 1933 tot 1957 was de Autavia een dashboardinstrument dat werd gebruikt in raceauto’s en vliegtuigen. De naam zelf is een samentrekking van auto en luchtvaart. Nadat de productie van de Autavia dashboardtimer was gestopt, besloot toenmalig CEO Jack Heuer de naam in 1962 te gebruiken voor een chronograaf. De Autavia werd vervolgens populair onder race-enthousiastelingen. Het horloge werd in flink wat uitvoeringen tot 1985 geproduceerd.

5 keer staal en 2 keer brons

2019 is het jaar waarin de Autavia in volle glorie wordt ge-herpositioneerd. Naast de bestaande Autavia Calibre Heuer 02 worden 5 nieuwe referenties gepresenteerd in staal die de hoeksteen van de nieuw gevormde Autavia-collectie vormen. Ook nieuw zijn 2 bronzen referenties met groene en bruine wijzerplaat met bijkleurende keramische lunettes. Prijzen van de verschillende varianten worden tijdens Baselworld geopenbaard.

TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

Close up van de nieuwe TAG Heuer Autavia Isograph Reference WBE5112.FC8266

De 7 nieuwe chronometers hebben een zeer herkenbare Autavia-stijl. De stalen 42 mm Autavia heeft een afgeronde kast met een tweezijdig verdraaibare lunette met een 60-minutenschaal; de keuze is uit zwart keramiek, blauw keramiek of staal. De kast is waterdicht tot 100 meter en het saffierglas boven de wijzerplaat is voorzien van een anti-reflectieve coating.

Hypermoderne balansveer van koolstofcomposiet

TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

TAG Heuer Autavia Isograph Reference WBE5110.EB0173

De XL-kroon van de nieuwe Autavia is overduidelijk geïnspireerd op pilotenhorloges. De oorspronkelijke Autavia stond bekend om de goede afleesbaarheid en dat is ook het geval met de 2019-versies. De Arabische cijfers en uur-, minuten- en secondewijzers zijn gecoat in SuperLuminova. De fumé wijzerplaat (een subtiele retro-effect) is verkrijgbaar in zwart, grijs of blauw en heeft een datumvenster op 6 uur. Onder die wijzerplaat tikt een chronometer-gecertificeerd Caliber 5. De originele Autavia stond bekend om het gebruik van de nieuwste technologie en dat geldt ook nu. De Autavia-chronometers zijn namelijk voorzien van de hypermoderne koolstofcomposiet balansveer die eerder dit jaar werd geïntroduceerd in de Carrera Calibre Heuer 02T Nanograph. De stabiele en consistente schommeling van deze balansveer draagt in hoge mate bij aan de precisie. TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie en dat belooft veel voor de toekomst; zowel op technisch als esthetisch gebied.

De 7 nieuwe TAG Heuer Autavia-modellen in staal en brons

TAG Heuer lanceert de Autavia als een collectie

De 2 bronzen en 5 stalen, nieuwe Autavia Isograph chronometers

Staal:

Reference WBE5112.FC8266: blauwe wijzerplaat en lunette, bruine leren band
Reference WBE5110.FC8266: zwarte wijzerplaat en lunette, bruine leren band
Reference WBE5111.FC8267: grijze wijzerplaat, stalen lunette, bruine leren band
Reference WBE5112.EB0173: blauwe wijzerplaat en lunette, stalen band en NATO band
Reference WBE5110.EB0173: zwarte wijzerplaat en lunette, stalen band en NATO band

Brons:

Reference WBE5191.FC8276: bruine wijzerplaat en lunette, bruine kalfsleren band
Reference WBE5190.FC8268: groene wijzerplaat, zwarte lunette, khaki leren band

Voor meer informatie: www.tagheuer.com/autavia