Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 1

Patek Philippe, Breitling en MB&F

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 1

Baselworld 2019 is van start gegaan! Een stormvloed van horlogenieuws spoelt over de beursvloer, maar ook over het internet. Horloge.info dompelt zich onder, laat zich meevoeren, maar houdt het hoofd boven water. Hoogste tijd voor Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 1.

Patek Philippe Ref. 5235/50R Annual Calendar Regulator

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 1

De Patek Philippe Reference 5235/50R Annual Calendar Regulator in roségoud met een tweekleurige antracietgrijze wijzerplaat

Het meest prestigieuze horlogehuis ter wereld opent de Eerste Indrukken Baselworld 2019 – Deel 1. Patek Philippe introduceert de Ref. 5235 Annual Calendar Regulator in roségoud. De eerste versie werd geleverd in witgoud en na 8 jaar zeuren/smeken/vragen van goede klanten van het huis, besloot Thierry Stern, de grote baas, dat het genoeg was en willigde de wensen in. De 40,5 mm Ref. 5235/50R is voorzien van het automatische kaliber 31-260 REG QA. Dat manufactuurkaliber is uitgerust met een microrotor en verschillende regulerende onderdelen in silicium. Een regulator is een acquired taste zoals de Engelsen zeggen. Losse wijzers verspreid over de wijzerplaat die de tijd gesplitst weergeven, zijn niet ieders smaak. Waar wij een beetje aan moeten wennen – in de eerste versie van 2011 en in de nieuwe variant – is de merknaam op 3 uur en de afwezigheid van woorden op 9 uur; niet omdat we niet van regulator-horloges houden, maar omdat de balans wat zoek lijkt.

Voor meer informatie: www.patek.com

 

Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 1

De Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition oogt als het origineel

Breitling heeft dit jaar een 50- en een 60-jarige in de collectie. Die 50-jarige die teruggrijpt op de eerste automatische chronograaf van het merk komt later, nu eerst een Navitimer die stamt uit 1959. De 40,9 mm Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition is een zeer natuurgetrouwe hommage met volledig zwarte wijzerplaat. Net als de originele Ref. 806 is de wijzerplaat versierd met Breitling in hoofdletters en een logo zonder vleugels. De lunette met 94 inkepingen is ook al een precieze reproductie. De beroemde ronde rekenliniaal is te zien onder acryl-glas. De nieuweling wijkt af van het origineel door de waterdichtheid die is verhoogd tot 30 meter en het uurwerk van dienst. Het (met de hand op te winden) Calibre B09 is gebaseerd op Breitlings in eigen huis gebouwde (automatische) Caliber 01 en is een COSC-gecertificeerde chronometer. Het originele horloge gebruikt tritium om in het donker op het horloge te kunnen aflezen, de nieuweling gebruikt een niet-radioactief materiaal. Het is echter wel alvast beige gekleurd zodat het op verouderd tritium lijkt. Heel retro en voor sommigen geen probleem, maar nu oogt de Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition als een oude, verweerde, misschien wel afgetrapte Ref. 806 en niet als een nieuwe. Waarom maken horlogehuizen (heus niet alleen Breitling doet dit) een hagelnieuwe replica die lijkt op een gebruikt horloge en niet op het nieuwe origineel van weleer? Nu voelt het soms als vals vintage.

Voor meer informatie: www.breitling.com

 

MB&F Legacy Machine Flying T

Eerste Indrukken Baselworld 2019 - Deel 1

De MB&F Legacy Machine Flying T is een primeur, want het eerste dameshorloge van Max en zijn vrienden

Het was maar liefst 14 jaar wachten voor horloge-minnende dames met een horlogehart voordat MB&F een holroge speciaal voor hun bouwde. 2019 is dus voor hen een markant jaar. Maar eigenlijk voor iedereen die van nouvelle horlogerie houdt, want de de Legacy Machine Flying T is een absurd fraaie en originele creatie. De Legacy Machine FlyingT is een driedimensionale creatie met zowel fabuleuze horologische als esthetische kwaliteiten. De centrale vliegende tourbillon valt op, maardat geldt ook voor de schuine kleine wijzerplaat onder de saffieren koepel. Diamanten heeft het horloge ook.

 

Voor meer informatie: www.mbandf.com