De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

Van Kickstarter-design tot Baselworld 2019-primeur

De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

Vorig jaar lanceerde Alpina de AlpinerX-smartwatch op Kickstarter. Op dit fondsenwerfplatform werd het project interactief in gang geslingerd met 3.000 bestelde horloges tot gevolg. De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten die op het online platform zijn gekozen tot de beste designs.

Vorig jaar rond deze tijd lanceerde Alpina op Kickstarter een project dat snel werd opgepakt door horlogeliefhebbers met een neusje voor gadgets, maar ook door enthousiaste buitenmensen. Op Horloge.info brachten we het project met de naam ‘AlpinerX’ toen al onder de aandacht. Via Kickstarter was het mogelijk 11.000 verschillende varianten van de AlpinerX te ontwerpen. Gelukkig bleef het niet bij online configureren alleen, want het project groeide uit tot een tastbaar horloge. Om al dat toegewijd configureren, al die tijd en moeite en al dat gepieker over een blauwe of een zwarte kast te eren, heeft Alpina besloten 4 speciale modellen van de AlpinerX te lanceren tijdens Baselworld 2019. Het zijn 4 varianten die door de Kickstarter-leden zijn gekozen als beste designs.

Democratische ‘toolwatch’

De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

Fraaie details en afwerking te over op de AlpinerX

De AlpinerX is dus niet alleen slimme ‘toolwatch’, het is ook nog eens een democratisch horloge. Maar daar heb je in de woestenij niet zo heel veel aan. Wél aan de omgevingssensoren voor UV, temperatuur, hoogte, druk en kompas. Optimaal gebruiksgemak wordt gerealiseerd door een speciale AlpinerX-app die beschikbaar is voor iPhone of Android. Deze houdt de hartslag bij tijdens het sporten, registreert en analyseert het slaappatroon en waarschuwt voor gemiste oproepen en berichten.

Traditie van Swiss Made smartwatches

De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

Zijaanzicht van de slimme AlpinerX

Ondanks dat de AlpinerX een kastdiameter van 45 mm en een hoogte van 14 mm heeft, is het horloge licht van gewicht en goed draagbaar dankzij de fiberglas kast – het achterdeksel is overigens van robuust en geleidend staal. De AlpinerX past in een traditie van Swiss Made smartwatches die Alpina startte in 2015. De evolutie gaat nogal snel in het smartwatch-segment en dus is de AlpinerX vergeleken met de eerste generatie slimme Alpina’s een genie.

Bediening via de kroon

De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

De Alpina AlpinerX oogt als een serieus instrument en is dat ook daadwerkelijk ondanks de scherpe prijs

Het uurwerk van de AlpinerX is de in Zwitserland geproduceerde MMT-283-1 dat alle functies laat bedienen via de kroon. De batterijduur van het horloge bedraagt 2 jaar. We zullen de traditionele en slimme functies even opsommen: uren, minuten, seconden, datum, activiteiten tracker, hartslagmonitor, slaapmonitor, dynamische coach, wereldtijden, slimme alarmen, oproep- en berichtmeldingen, UV-indicator, hoogte, kompas, temperatuur, stopwatch, barometer.

De Alpina AlpinerX komt in 4 custom varianten

De 4 nieuwe modellen hebben een kast van zwart of marineblauw glasvezel met 360° tweezijdig verdraaibare lunette met kompasrand, bol krasbestendig saffierglas en een gegraveerd stalen achterdeksel. De kast is waterdicht tot 100 meter. De matte, marineblauwe versie heeft wit oplichtende zilveren indexen, een digitaal scherm, oranje gekleurde matte wijzers met witte lichtgevende materie en een marineblauwe lederen band met oranje stiksels en voering. De 3 andere varianten hebben een zwarte kast, zwarte wijzerplaat en witte indexen, met een zwarte of bruine leren riem of een zwarte rubberband. In 2 gevallen zorgt een contrasterende zilveren lunette voor meer definitie in het ontwerp. De prijs van de 4 door Kickstarter geslecteerde smartwatches is 895 euro.

Voor meer informatie: www.alpinawatches.com