Alpina AlpinerX

Kickstart klimmer

Alpina AlpinerX

Kickstarter is natuurlijk hartstikke hip & happening en helemaal van deze tijd om een idee om te zetten in een product. Oh ja? Is dat zo? Nee dus, want al in 1903 kwam een groep mensen bij elkaar die zichzelf de Alpinisten noemde, om een project op te starten. De Alpina AlpinerX past in de oude traditie en de nieuwe online ‘opstartbeweging’.

Begin 20e eeuw kwam een groep mensen bij elkaar die zichzelf de Alpinisten noemde. Die groep bestond uit horlogemakers en winkeliers die samenwerkten om de kwaliteit van horloges te verbeteren en te waarborgen. Anno 2018 is Alpina via Kickstarter begonnen om de via het onlinenetwerk feedback te genereren betreffende een nieuw horloge dat het huis op stapel heeft staan, de AlpinerX.

Heel dicht op de wijzerplaat van de Alpina AlpinerX

Heel dicht op de wijzerplaat van de Alpina AlpinerX

3200 kleurcombinaties

Gebruikers van Kickstarter krijgen van Alpina te mogelijkheid mee te praten over de ontwikkeling van de AlpinerX. Zo worden verschillende kleurvarianten gedeeld zodat uit de mogelijke 3200 combinaties een aantal kleurvarianten van het nieuwe horloge ontstaan die naadloos aansluiten bij de wensen in de markt. Uiteindelijk komen er vier AlpinerX kleurvarianten op de markt.

Alpina AlpinerX met oranje elementen

Alpina AlpinerX met oranje elementen en zwarte kast

Gespecialiseerde smartwatch

Maar wat is de AlpinerX nu eigenlijk? Een outdoor smartwatch. Maar wel eentje die is toegespitst op het ruigere werk buitenshuis en liefst hoog in de bergen zoals de naam al doet vermoeden. Zo pikken de sensoren van het AL-283 uurwerk UV-straling op, temperatuur, hoogte, druk en de richting waarin de drager zich beweegt. Alle functies worden in real-time bijgehouden samen met de tijd, datum, activiteit, chronograaf en nog enkele andere tijdmeetfuncties. Een levensduur van twee jaar voor de batterij wordt gegarandeerd. En omdat de AlpinerX een smartwatch is, verschijnen er natuurlijk ook de inmiddels bekende notificaties. Fijn idee, mail van Zalando dat het pakketje bij de buren is afgeleverd terwijl je net een verticale rotswand aan het bestijgen bent.

Alpina AlpinerX met blauwe elementen

Alpina AlpinerX met blauwe elementen en een fiberglas kast ook in blauw

Analoog en digitaal

De 45 mm kast van de AlpinerX is van zwart fiberglas, is waterdicht tot 100 meter en heeft een kompaslunette die in twee richtingen draait. De wijzerplaten zijn of in zwart of marineblauw uitgevoerd en de opgelegde indexen zijn uitgevoerd in contrasterend zilver met een witte lichtgevende coating. Analoge wijzers en een digitaal display werken samen voor optimale afleesbaarheid van de verschillende functies. De rubberbanden zijn of in blauw of oranje uitgevoerd.

Alpina AlpinerX in met oranje

Alpina AlpinerX met oranje details en een 45 mm kast van zwart fiberglas

 

Bedacht in Genève

De AlpinerX is bedacht en ontworpen in de Geneefse manufactuur van Alpina en hier is het idee op Kickstarter te vinden: https://www.kickstarter.com/projects/536565656/alpinerx-the-most-beautiful-outdoors-smartwatch?ref=discovery&term=alpina