Ruige Rado HyperChrome

HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition

Wanneer vintage en modern elkaar tegenkomen ontstaat de ruige Rado HyperChrome Limited Edition. De chronograaf wordt tijdens Baselworld 2018 gepresenteerd in fraai contrasterend warm brons en hightech keramiek in een gelimiteerde oplage van 999 stuks.

Volgens Rado is het combineren van brons en keramiek ‘appeltje eitje’. Want, zo claimt het Zwitserse horlogehuis, brons krijgt naarmate de tijd verstrijkt een fraai patina en keramiek is ongevoelig voor de invloeden van de tijd vanwege het keiharde, krasbestendige uiterlijk. Tegenstellingen trekken elkaar aan, dat is de gedachte hierachter. En wanneer je de nieuwe ruige Rado HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition bekijkt, zou Rado best wel eens gelijk kunnen hebben.

De Rado HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition in 'het wild'

De Rado HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition in ‘het wild’

45 mm massiviteit

De sportief-chique HyperChrome Chronograph Limited Edition heeft een 45 mm monobloc kast; best wel ferm. De kast is vervaardigd in matzwart keramiek en oogt, doordat er slechts weinig licht wordt weerkaatst, lang niet zo massief als de maat doet vermoeden. De contrasterende bronzen kroon en poussoirs worden gecomplementeerd door de roségouden wijzers en indexen. Brons is overigens de eerste metaallegering die de mensheid ooit creëerde en misschien schuilt in dat prehistorische feit ook wel de aantrekkingskracht van het ‘levende’ materiaal dat uniek mee kleurt met de drager.

Wijzerplaat close up van de HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition

Wijzerplaat close up van de HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition

Retro-tech

De band is van soepel pre-aged leer; een keramische band zou gewoonweg misstaan op deze retro-tech creatie. De vouwsluiting is wél deels van keramiek. In de grote kast is plek genoeg voor een automatisch ETA 2894-2 chronograafuurwerk met 42 uur gangreserve. Een zwarte rotor windt de hoofdveer op en het ETA-uurwerk uit de eigen Swatch Group is fraai afgewerkt.

De Rado HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition frontaal

De Rado HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition frontaal