Bvlgari op Baselworld 2018

Octo Finissimo Automatic Sandblasted

Octo Finissimo Automatic Sandblasted

Geïnspireerd door de architectuur van Rome, gepresenteerd door Bvlgari op Baselworld 2018; de Octo Finissimo Automatic Sandblasted. Toen de 5,15 mm ‘hoge’, oorspronkelijke Octo Finissimo Automatic werd gepresenteerd, verdiende het de titel dunste automatische horloge ter wereld. Het in plat gespecialiseerde Piaget pakte de titel terug, maar inmiddels is de 3,95 mm ‘dikke’ Bvlgari Finissimo Tourbillon Automatic de recordhouder. De hier getoonde gezandstraalde nieuweling is een nieuwe versie van de gepensioneerde recordhouder, maar dat mag de pret niet drukken. Het horloge oogt namelijk zeer gesoigneerd.

Finissimo!

Bvlgari was hun titel even kwijt aan de 4,3 mm hoge Piaget Altiplano Ultimate Automatic, maar kwam sterk terug met de 3,95 mm ‘dikke’ Bvlgari Finissimo Tourbillon Automatic. De gezandstraalde Octo Finissimo Automatic, gepresenteerd door Bvlgari op Baselworld 2018, is een originele variatie op het oorspronkelijk horloge. De vele facetten van het horloge (letterlijk en figuurlijk in het geval van de Octo) geven het een onverwisselbaar uiterlijk. De gedachte de gevarieerde architectuur van de Eeuwige Stad te vangen in een horlogecompositie resulteerde in een horloge dat de uitstraling heeft van een bouwwerk, zij het op zeer kleine schaal. De 40 mm Octo Finissimo Automatic Sandblasted is de meest architectonische variant in de collectie doordat het gezandstraalde stalen oppervlak de vele hoeken en vormen extra benadrukt in een kleur die naadloos past bij de bouwstenen van de stad Rome.

De Octo Finissimo Automatic Sandblasted met zijn vele facetten oogt architectonisch

De Octo Finissimo Automatic Sandblasted met zijn vele facetten oogt architectonisch

Gezandstraalde architectuur

De kleur van de Octo Finissimo Automatic Sandblasted is grijs en voelt zijdezacht aan. Behalve de zeer dunne kast is ook de band heel delicaat gezandstraald voor een geïntegreerd een naadloos effect. De uren, minuten en seconden die op de stalen wijzerplaat worden weergegeven door zwarte wijzers die strak afsteken tegen de grijze achtergrond.

De 5,15 mm 'hoge' Octo Finissimo Automatic Sandblasted

De 5,15 mm ‘hoge’ Octo Finissimo Automatic Sandblasted

Micro-rotor

In de 5,15 mm hoge, tot 30 meter waterdichte kast, tikt het uurwerk BVL Calibre 138 Finissimo. Een micro-rotor zorgt voor de automatische opwinding, de gangreserve bedraagt 60 uur en het tikgetal van het uurwerk is een gestage 21.600 vibraties per uur. Het platte uurwerk is gedecoreerd met Côtes de Genève en geschuinde bruggen; heel architectonisch. Voor meer informatie ga naar: www.bulgari.com