Tudor Black Bay Trio

Black Bay GMT, Fifty-Eight en S&G Date

Tudor Black Bay GMT met 'Pepsi' lunette

‘Dames en heren, het Tudor Black Bay Trio!’ Tudor is sinds de introductie van de eerste Black Bay in 2015 een Baselworld hit. Met de introductie van een GMT ‘Pepsi’, een slanke Fifty-Eight en een nieuwe staal/gouden variant, zorgt Tudor dat ze nog steeds in de spotlight staan.

Black Bay GMT

Wie snel kijkt, denkt “Rolex GMT ‘Pepsi’”, wie nog een keer kijkt ziet dat deze ‘Pepsi’ het Tudor-logo op de wijzerplaat heeft staan. Tijdens Baselworld 2018 presenteert Tudor een mooi op elkaar aansluitend ‘Black Bay Trio’ waarvan de GMT het meest in het oog springt.  Vanwege de kleurrijke aluminium 24-uurs lunette in blauw/rode ‘Pepsi’ kleuren natuurlijk. Het blauw is geleend van de blauwe Black Bay en het rood – burgundy – is de kleur die we zagen bij de allereerste Black Bay die Tudor in 2015 presenteerde. De stalen kast meet 41 mm en daarin tikt een in eigen uurwerkfabriek gebouwd MT5652 kaliber. Dat uurwerk met GMT-module is COSC-gecertificeerd. Drie verschillende banden zijn verkrijgbaar – stof, leer en staal. Prijzen beginnen rond de 3.400 euro.

Drie 'Pepsi' alstublieft

Drie ‘Pepsi’ alstublieft

 

Black Bay Fifty-Eight

1958 was het jaar waarin Tudor hun eerste duikhorloge uitbrengt, de reference 7924. De Nieuwe Balck Bay Fifty-Eight is door dat historische horloge geïnspireerd. De originele maat kast van 41 mm is verruild voor een kleiner 39 mm exemplaar dat bovendien met een hoogte van 11,9 mm ook behoorlijk platter is dan de 14 mm van het origineel. Net als de reference 7924 heeft de Black Bay Fifty-Eight geen kroonbescherming, een rode driehoek op 12 uur en ook de kleurstelling is afgestemd op het horloge uit de jaren ’50 waar dat slechts zeer kort werd geproduceerd en nu op veilingen bedragen met vijf nullen opbrengt. De Fifty-Eight is kleiner en vooral platter dus heeft Tudor een nieuw uurwerk gebouwd, de MT5402. Het 26 mm uurwerk heeft 70 uur gangreserve, heeft een silcicium balansveer en is COSC-gecertificeerd. Nieuw zijn ook het ontbreken vaneen kleur tussen kast en kroon en het Tudor-logo in reliëf op de kroon zelf. Drie bandkeuzes en de prijzen beginnen rond de 3.100 euro.

Slanker en dunner, de 39 mm Black Bay Fifty-Eight

Slanker en dunner, de 39 mm Tudor Black Bay Fifty-Eight

Black Bay S&G Date

De combinatie van goud en staal is niet nieuw in de Tudor Black Bay-familie. De champagne-kleurige wijzerplaat van deze S&G Date is dat wel. De maat kast is nog steeds 41 mm en ook de datumaanduiding blijft waar die is. De eerste variant van de S&G was al goed ‘fout’, deze variant met rijk bruisende wijzerplaat is heerlijk ‘fout’. Prijs van het derde lid van het ‘Tudor Black Bay Trio’ ligt rond de 4.750 euro. Voor meer informatie (en boekingen) betreffende het ‘Tudor Black Bay Trio’ ga naar www.tudorwatch.com

Tudor Black Bay S&G met een champagne-kleurige wijzerplaat

Tudor Black Bay S&G met een champagne-kleurige wijzerplaat