GUCCI Marché des Merveilles collectie, stijlvol te water met een tijger

In 2013 kwam Gucci voor het eerst met de Gucci Dive. Het high-end horloge was voorzien van een uurwerk, kaliber GP3300, als de Girard-Perregaux Sea Hawk duiker. Niet zo vreemd, want rond die tijd ging Girard-Perregaux behoren tot de huidige Kering Group, waar o.a. Ulysse Nardin en Gucci toebehoren. Een dergelijk hoogwaardig mechanisch uurwerk heeft een prijskaartje. De prijs van het 2017 Gucci duikhorloge is een stuk vriendelijker vooral te danken aan de switch naar een quartz uurwerk.

Gucci Marché des Merveilles serieGucci horloges_YA136215+YA136216_PR_LR

Wat onverminderd van kracht blijft is de Gucci stijl, dat als geen ander sportiviteit met luxe en bijzondere materialen weet te combineren tot een avantgardistische stijl. Voor 2017 werd het sporthorloge combineren met geborduurde stof of gedrukte rubber. En dat voor een collectie die ook geschikt is voor heren. De horloges vallen onder de Gucci Marché des Merveilles serie en bestaat uit kleurrijke modellen met een 38 mm, 40 mm of 45 mm kast, gepolijst of met een PCD coating. De geborduurde nylon wijzerplaatjes zijn hebben afbeeldingen van een bij, tijger of slang. Er is ook een model met een lederen wijzerplaat, gecombineerd met de afbeelding van een slang die doorloopt tot in de lederen band.

klein YA136317+YA136318_PR_LRDe extra grote 45mm varianten zijn voorzien van een nylon Gucci band in blauw-en-rood of groen-en-rood. De band is voorzien van een geweven  bekleding. Dit model heeft een geborduurde afbeelding van een bij of tijger op de wijzerplaat. De kast is voorzien van een zwart PVD uni-directionele ring. De wijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal.  Een variant zijn de 40mm gele en zwarte ‘tijger’ uitvoeringen met een rubberen band. Deze modellen hebben een stalen kast met een kroon die overeenkomt met de dikke rubberen band met Gucci-logo.

Alle Gucci duikhorloges uit de serie bevatten een Zwitserse Made Ronda Quartz-uurwerk en zijn waterbestendig tot 200 meter. De niet duikers hebben een waterbestendigheid van 50 meter.

Prijzen: Vanaf € 690
Meer informatie: Gucci.com