G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

Super groovy, swingende en gelimiteerde jazz-uitgave

G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

De G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records is de uitkomst van een jam tussen de Japanse horlogefabrikant en het befaamde Amerikaanse jazzlabel. Zwart en natuurlijk bluesy blauw voeren de boventoon van dit super groovy horloge.

Voordat we het over de G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records gaan hebben eerst even dit: klik op het onderstaande filmpje voor de perfecte soundtrack bij het horloge dat vandaag op Horloge.info in de spotlight staat. Met het beroemde album “Blue Train” (1958) dat John Coltrane voor Blue Note Records opnam op de achtergrond komt de nieuwe G-Shock veel meer tot leven.

 

Zwart staal en blauw vinyl

G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

De swingende G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

De nieuwe GST-B100BNR is gebaseerd op de originele G-STEEL B100-serie en heeft een scherp gesneden, stoere 53,8 mm zwartstalen kast die waterdicht is tot 200 meter. Boven de wijzerplaat is mineraalglas gemonteerd en de typerende blauwe kleur van Blue Note Records zorgen voor de details. Het quartz-uurwerk in de G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records is Solar Powered en bovendien Bluetooth Connected met de telefoon en dus GPS-nauwkeurig. Bluetooth en Blue Note in 1 horloge dus. Dat brengt ons op de blauw metalen achterkant van het horloge die is geïnspireerd op een grammofoonplaat, met het logo van Blue Note Records in het midden.

G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

Het achterdeksel heeft de groeven van een langspeelplaat

Jazzhelden uit het heden en het verleden

De verpakking van G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records (399 euro) bevat een metalen plaatje waarin het logo van G-Shock en Blue Note Records zijn gegraveerd. En terwijl Coltrane, maar ook jazzlegendes als trompettist Frank Morgan, drummer Philly Joe Jones en bassist Paul Chambers, op de achtergrond nog steeds de soundtrack verzorgen, even wat uitleg over Blue Note Records.

G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records

Blauw achterdeksel, blauwe gesp en Blue Note Records op de passant

Het jazzlabel werd in 1939 in New York opgericht door de Duitse (!) immigrant Alfred Lion. De eerste platen op het label waren van boogiewoogie-pianisten Albert Ammons en Meade Lux Lewis. Blue Note groeide uit tot het meest toonaangevende jazzlabel met grootheden uit het heden en het verleden als John Coltrane, Miles Davis, Wayne Shorter, Norah Jones, Wynton Marsalis, Gregory Porter, Sonny Rollins en Herbie Hancock. Blue Note bouwde een reputatie op als innovator op het gebied van muziek en ook design. Kijk maar naar de verschillende LP-hoezen van het label en het wordt helemaal duidelijk.

Voor meer informatie over de G-Shock GST-B100BNR Blue Note Records: www.gshock.com

Voor meer informatie over Blue Note Records: www.bluenote.com