De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

komt in twee donker gekleurde en gelimiteerde varianten

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

Heel veel dingen waren in 2020 heel anders dan in 2019. Maar niet alles. Want in 2019 presenteerde Chopard twee varianten van de Mille Miglia 2019 Race Edition. En dit jaar doet Chopard precies hetzelfde met twee nieuwe varianten van de Chopard Mille Miglia Race Edition 2020.

Alles was anders in 2020. Vaak heel anders, maar soms ook maar een beetje anders. Wel zo prettig, een houvast in onzekere tijden. Zo presenteerde Chopard ook in 2020 weer ‘gewoon’ twee horloges die gekoppeld zijn aan de historische rally Mille Miglia. De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020 werd gepresenteerd in twee donker gekleurde en gelimiteerde varianten. Allebei uitgevoerd in DLC. Eentje met een getrapte lunette van roségoud in een oplage van 250 stuks en een geheel zwarte uitvoering waarvan 1.000 exemplaren verschijnen.

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

De Chopard Mille Miglia Race Edition op de routekaart

Geen ‘mille’ maar eigenlijk vijf ‘miglia’ meer

Zelfs de Mille Miglia werd in het coronajaar ‘gewoon’ georganiseerd. Weliswaar werd dit jaar niet in het voorjaar gereden, maar in oktober, maar toch, de klassieke rally was door niets of niemand tegen te houden. Het is een signaal dat de Mille Miglia, waarvan Chopard al sinds 1988 de officiële tijdwaarnemer is, een vaste waarde is in de wereld van de autosport. De 1000 Miglia werd voor het eerst georganiseerd in 1927. Oorspronkelijk was de route van 1.618 km – het equivalent van 1.005 Romeinse mijlen – een snelheidsrace die begon en eindigde in Brescia. Inclusief een doortocht door Rome. Het was een gevaarlijke race. Autosport was in die tijd voor brandvrije overalls en halo’s een hachelijk tijdverdrijf. Zo hachelijk dat de rampzalige editie van 1957 ervoor zorgde dat de Mille Miglia als pure snelheidsrace werd gestopt.

Maar wat voor de race in de plaats kwam, is misschien nog wel veel mooier. In 1977 werd de Mille Miglia opnieuw gelanceerd. Als een uithoudingsrace voor klassieke auto’s die tussen 1927 en 1957 werden gebouwd. De afstand van 1.005 mijl werd gehandhaafd. Ook heeft in de loop der jaren de oorspronkelijke route een aantal veranderingen ondergaan. Maar toch is deze trouw gebleven aan het parcours dat 93 jaar geleden werd uitgestippeld door de oorspronkelijke organisatoren. En dus scheuren klassieke en vaal onbetaalbare automobielen kriskras door het prachtige Italiaanse landschap. Een landschap dat mede zorgt voor een uitdagende route over vaak smalle en bochtige wegen.

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020 in tweevoud

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

De getrapte lunette van roségoud is voorbehouden aan de tot 250 stuks gelimiteerde Chopard Mille Miglia Race Edition

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020 chronograaf is verkrijgbaar in twee gelimiteerde oplagen. De eerste komt in een oplage van 250 stuks en heeft een 42 mm kast met van zeer mat en zwart DLC staal met een getrapte lunette van gematteerd roségoud. De band is ook zwart en dat geldt ook voor de wijzerplaat met beige en witte, retro-achtige typografie.

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

Schets van de Chopard Mille Miglia Race Edition

De tot 1.000 stuks gelimiteerde variant is exact hetzelfde, maar heeft een zwarte lunette in plaats van een edelstalen variant. In de kast tikt een chronometer-gecertificeerd, automatisch uurwerk. Het is een ETA-2892 kaliber voorzien van een Dubois-Depraz module.

De Chopard Mille Miglia Race Edition 2020

Het stuurwiel in de kroon is een detail dat de ziel van de Chopard Mille Miglia Race Edition blootlegt

Door een gerookt saffierglas aan de achterzijde is te zien dat de rotor is afgewerkt met Côtes de Genève strepen. Het tikgetal is 28.800 en de gangreserve bedraagt 42 uur. En omdat we hier te maken hebben met een COSC-gecertificeerde chronometer bedraagt de dagelijkse afwijking +4/-6 seconden per dag.

De prijs voor de Chopard Mille Miglia Race Edition 2020 met roségouden lunette bedraagt 8.360 euro. De geheel zwarte versie kost 6.670 euro.

Voor meer informatie: www.chopard.com