Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

1.000 stuks in staal en 250 stuks in staal/roségoud

Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

Chopard en de Mille Miglia zijn een gouden combinatie. Soms trouwens ook een stalen combinatie en in het geval van de Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition is een staal/roségouden combinatie ook mogelijk. De nieuwste Mille Miglia chrono’s komen in een oplage van 1.000 stuks in staal en 250 stuks in staal/roségoud.

De Mille Miglia is een regelmatigheidsrace met klassieke sport- en raceauto’s van maar liefst 1.600 kilometer lengte. Gentleman drivers rijden een lus die van Brescia naar Rome en terug. Vroeger was de Mille Miglia een levensgevaarlijke autorace op het scherpst van de snede. Maar het was ook een legendarische wedstrijd die Enzo Ferrari zonder aarzeling “la corsa più bella del mondo”, oftewel, “de mooiste race ter wereld” noemde. De passie van Chopards voorman Karl-Friedrich Scheufele voor de wereld van de klassieke motorsport uit zich in de langlopende verbintenis tussen de Mille Miglia en Chopard. Mede daardoor zijn de Mille Miglia horloges van Chopard uitgegroeid tot een fenomeen. Vorig jaar werd het 30-jarige jubileum gevierd met de opvallende Mille Miglia GTS Power Control Grigio Speciale.

Bloemengeur vermengd met uitlaatgassen; héérlijk!

Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

Van de Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition in staal worden 1000 exemplaren gemaakt

De Mille Miglia 2019 Race Edition oogt veel klassieker dan het jubileummodel van vorig jaar. De autosportchronograaf is verkrijgbaar in een gelimiteerde editie van 1.000 stuks in staal. Bovendien zijn er ook 250 stuks gemaakt van staal gecombineerd met luxueus roségoud. Het horloge heeft een vintage spirit en past uitstekend bij de klassieke bolides die door het Italiaanse landschap ronken. Nadat je het horloge hebt omgedaan, ruik je de zoete geur van Italiaanse bloemen vermengd met uitlaatgassen uit een V12. Vervolgens voel je de charme van Toscaanse dorpjes genesteld in de heuvels. tenslotte ervaar je de spanning die de kronkelige wegen van Lombardije de chauffeurs geeft. Oké, we lieten ons even gaan.

Gentleman driver Karl-Friedrich Scheufele

Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

De tot 250 stuks gelimiteerde Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition in staal en roségoud

Tijdens de aankomende editie zal Chopard voorman Karl-Friedrich Scheufele, een absolute kenner van klassieke sportauto’s en een fervent gentleman driver, van de partij zijn. Om zijn pols één van de twee nieuwe 44 mm chrono’s met tachymeterschaal. Of hij nu kiest voor de stalen of de luxere variant met roséouden elementen, het horloge is altijd COSC-gecertificeerd, 100 meter waterdicht, heeft het een tikgetal van 28.800 vibrates per uur en een gangreserve van 2 dagen.

Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition: vintage details met een moderne twist

Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

De finishvlag en het Mille Miglia logo prijken op het achterdeksel

Fraaie details aan de Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition zijn de finishvlag en het logo van de Mille Migia op het achterdeksel. Ook de bruine, geperforeerde leren band is fraai en bovendien helemaal in stijl met een sportauto uit bijvoorbeeld de jaren ’50. De voering van de band is van rubber met het profiel van een vintage Dunlop band; tijdperkcorrect wat het uiterlijk betreft en modern praktisch als het gaat om de levensduur van de band. Zweet, spetters motorolie en regen zijn nu eenmaal een zekerheid tijdens de rally en een gevaar voor elke leren band.

Voor meer informatie over de verschillende Mille Miglia modellen: www.chopard.com