Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition

Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition

Het Italiaans klinkende, maar in Genève gevestigde Meccaniche Veloci heeft enige faam vergaard met de eigenwijze QuattroValvole. Samen met Nardi, toonaangevend als het gaat om houten stuurwielen voor klassieke auto’s, heeft het horlogehuis een gelimiteerde editie gebouwd, de Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition.

Wanneer extravagant modernisme en klassieke instrumenten op elkaar botsen levert dat niet altijd de meest subtiele vermenging van stijlen op. Subtiel is de Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition misschien niet op het eerste gezicht, maar een nadere inspectie doet wel enkele subtiliteiten aan het licht komen. De tot 50 stuks gelimiteerde horloges zijn detailrijke creaties. Verwijzingen naar de cilinder met 4 kleppen en het stuurwiel zijn fraai geïntegreerd tot een autohorloge in hart en nieren.

Van testcoureur en rechterhand tot stuurwiel-fabrikant

Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition

Een klassiek Nardi stuur in een net zo klassieke Ferrari

Het in Turijn gevestigde Nardi is een prestigieus Italiaanse bedrijf dat traditioneel vervaardigde stuurwielen maakt. Het legendarische merk dat al meer dan negentig jaar met de grootste namen in de auto-industrie werkt. Oprichter Enrico Nardi werkte samen met de grootste namen in de Italiaanse autogeschiedenis. In zijn adressenboekje staan de telefoonnummers van Carlo Abarth, Vincenzo en Gianni Lancia en Enzo Ferrari. Nardi werkte als testrijder voor Ferrari en werd later de rechterhand van ‘Commendatore’ Ferrari. Voor Ferrari ontwierp en produceerde hij eind jaren vijftig zijn eerste stuurwiel gemaakt van kostbaar hout. Sindsdien zijn Nardi stuurwielen gemonteerd in de snelste, mooiste en succesvolste bolides in de autosportwereld. Inclusief de legendarische Ferrari 250 GTO.

Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition: mechanisch eerbetoon met vier tijdzones

Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition

De Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition samen met de klassieke inspiratiebron, een houten Nardi stuurwiel

De Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition eert de reputatie van Nardi door een subtiele houten ring ronde de omtrek van de horlogekast te plaatsen. Het is een uiting van Italiaanse passie en schoonheid die te vinden is in functionele dingen. Het 49 mm titanium horloge is waterdicht tot 50 meter. In de kast tikt het kaliber MV 8802, een automatisch uurwerk dat bestaat uit 328 onderdelen. Het heeft een diameter van 44,3 mm en toon 4 individuele tijdzones; op 5 uur is de referentietijdzone te zien die ook een secondewijzer heeft.

De Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition samen met de klassieke inspiratiebron, een houten Nardi stuurwiel

De gelimiteerde Meccaniche Veloci QuattroValvole Nardi Edition met subtiele houten rand rond de 49 mm kast

Voor meer informatie: www.meccanicheveloci.com en ook www.nardi-personal.com