De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine”

Is dit de “Hulk Light”?

De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine”

De Aquis is de moderne ‘duiker’ van Oris met het meest contemporaine uiterlijk. De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine” is de nieuwste variant en doet onwillekeurig denken aan een ander duikhorloge, de groene Rolex Submariner met de bijnaam “Hulk”. Is dit de “Hulk Light”?

De Aquis-collectie bevat een scala aan moderne onderwaterhorloges. De Aquis Date vormt de ruggengraat van de collectie waarin ook meer exotische creaties als de Aquis Regulateur “Der Meistertaucher”, de Aquis Depth Gauge en de Aquis Date Diamonds een plek hebben. Ook exotisch is de glanzende Oris Aquis Date “Green Machine” – een bijnaam die Oris het horloge meegaf, maar omdat bijnamen door anderen worden gegeven telt deze niet echt. Voor de eerste keer is de stalen duiker verkrijgbaar met een groene wijzerplaat en een keramische duikring in dezelfde kleur. Natuurlijk dachten we bij een eerste blik op dit horloge onmiddellijk aan de groenste aller duikers, de Rolex Submariner met de bijnaam “Hulk”. Dat is natuurlijk helemaal niet zo’n slechte associatie. Misschien kan de groene Aquis Date wel door het leven als “Hulk Light”?

“Green Machine” of “Hulk Light”, zeg het maar

De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine”

Staal op staal is de uitvoering die het meest Hulk-achtig is

Op grond van de stalen 39,5 mm kast die slank is en bovendien zacht gevormd, is “Hulk Light” helemaal niet zo’n slechte bijnaam. “Green Machine” is ook goed en doet niet meteen denken aan de duikende Rolex, maar die naam roept ook beelden op van groene automobielen die door een Alpenweide snorren. En met Alpenweides heeft dit horloge – behalve de Zwitserse afkomst – helemaal niets. Deze Aquis Date (Ref. 01 733 7732 4157) is namelijk waterbestendig tot een indrukwekkende 30 bar (300 meter). De kroon is geschroefd en de uni-directionele duikring heeft een niet te krassen groene inleg van keramiek.

Keuze uit rubber, staal en leer

De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine”

De leren band geeft de Aquis Date een vintage look, maar het groen blijft dominant, net als de Hulk

Het glas boven de(zee) grasgroene wijzerplaat heeft een anti-reflectieve coating. Natuurlijk is op die wijzerplaat lichtgevende massa aangebracht op de indexen en wijzers voor goed zicht op de tijd en duiktijd in donkere wateren. De nieuwe Aquis date is verkrijgbaar op een roestvrijstalen armband, met een zwarte rubberen band of een bruine lederen band; allemaal voorzien van een vouwsluiting. Voor de tijd zorgt het kaliber Oris 733 (basis SW 200-1) dat met een tikfrequentie van 4Hz 38 uur garandeert. Reken op een prijs van de rond de 2.000 euro en dat is ruwweg 4 keer minder dan de prijs van een groene Rolex “Hulk”. De bijnaam annex eretitel “Hulk Light” is dus helemaal zo gek nog niet.

De glanzende Oris Aquis Date “Green Machine”

Wanneer de “Hulk Light” gaat zwemmen, draagt hij het liefst een rubberen band

Voor meer informatie over de verschillende Aquis-modellen: www.oris.ch