2017 Oris Regulateur Master Diver zet de veiligheid van de gescheiden wijzers voort

Safety first! Oris was de eerste dat een duikhorloge met een regulator dial uitbracht. Dit jaar bracht het horlogehuis een vervolgen uit op ‘Der Meistertaucher’; De Master Diver.

Wat is de belangrijkste functie in het horloge van een duiker? ‘Waterdichtheid en bestand zijn tegen druk’, zou je zeggen. Maar het vermogen om de resterende duiktijd die een duiker nog heeft nauwkeurig weer te geven is niet minder belangrijk. Oris is dieper in deze eis gedoken met als resultaat een 2017 versie van de ‘Der Meistertaucher’.Oris Regulateur Master Diver 01 749 7734 7154-Set - Oris Regulateur ‘Der Meistertaucher’

 

Oris, met niet in de minste plaats het Oris duikhorloge is geliefd vanwege de toegankelijke prijskasse waarbinnen het merk hoogwaardige, robuuste en Swiss-made mechanische horloges levert met bijzondere applicaties. Dee Oris Aquis Regulateur “Der Meistertaucher” (meesterduiker, voor het eerst gelanceerd in 2013). Binnen de Aquis-lijn is dit één van de 3 lijnen Oris Duikhorloges.

De ‘Der Meistertaucher’ heeft niet-coaxiale wijzers, wat zoveel wil zeggen dat de uren- en minutenwijzers gescheiden zijn. De minuutwijzer is in het midden geplaatst, de uren worden in een sub dail op 3 uur weergegeven. Hiermee wordt een belangrijk stuk informatie voor een duiker geïsoleerd, en kan de duiktijd met de minutenwijzer de duiktijd in de 60 minuten schaal instellen. De zwart keramisch bezel heeft daarbij als extra de markering 0-15 weer in rood en wit. Het idee van de regulator wijzerplaat is niet nieuw. Deze werd voor het eerst geïntroduceerd in de 18e eeuw. Wel was Oris in 1999 het eerste horlogebedrijf dat deze traditionele complicatie toepaste in een duikhorloge.Oris Regulateur Master Diver 01 749 7734 7154-Set - Oris Regulateur ‘Der Meistertaucher’

Net als de eerste Master Diver is ook de 2017 uitgevoerd (01 749 7734 7154 MB) in het lichtgewicht titanium. De rubberen band is, net als de centrale wijzer, uitgevoerd in een opvallend rode kleur wat het geheel een nog sportievere uitstraling geeft. Daarnaast heeft de Regulateur ‘Der Meistertaucher’ een professionele helium ontsnappingsventiel op 9 uur. Kloppend hart is het automatisch Oris uurwerk 749 (gebaseerd op het Sellita SW 220-1 kaliber). De waterdichtheid gaat tot 300 meter. Naast de rode band is het horloge ook leverbaar met een stalen versie.

Oris Regulateur Master Diver 01 749 7734 7154-Set - Oris Regulateur ‘Der Meistertaucher’

 

Prijs: € 2.800
Meer informatie: Oris.ch