Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Een nieuwe serie horloges voor de hulporganisatie

Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Nomos blijft het werk van de met een Nobelprijs bekroonde organisatie Artsen Zonder Grenzen ondersteunen met nieuwe limited edition-modellen. De Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen verschijnt in twee maten: 35 mm en 39 mm.

Het is een realiteit van deze tijd. Of het nu in Kameroen, Indonesië of Jemen is, miljoenen mensen over de hele wereld hebben noodhulp nodig. De met een Nobelprijs bekroonde organisatie Artsen zonder Grenzen biedt hulp over de hele wereld. De organisatie werkt met meer dan 41.000 werknemers die hulp bieden in gebieden die zijn getroffen door conflicten, epidemieën, hongersnoden en de gevolgen van vlucht en verplaatsing. Nomos maakte tot nu toe 8.000 speciale Artsen zonder Grenzen-horloges en gaat daarmee door ondanks dat het eigenlijk de bedoeling was de samenwerking in 2018 te beëindigen. Maar omdat er nog genoeg gaande is in de wereld besloten de Duitse horlogemakers en de Duitse afdeling van de hulporganisatie te samenwerking voort te zetten.

Grenzeloze dokters en horloges

Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

De 39 mm en de 35 mm variant van de Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

De Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen verschijnt in twee uitvoeringen, een kleine 35 mm maat (referentie 175.S2) en een grotere 39 mm variant (referentie 140.S2). De Tangente is het meest bekende model van het horlogehuis dat staat in de Duitse deelstaat Saksen. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder de kunstzinnige en kleurrijke Tangente a Century of Bauhaus en dus ook in verschillende charitatieve  versies. De Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen Duitsland is misschien gemaakt met de Duitse tak van de organisatie en dus alleen in dat land verkrijgbaar, maar omdat we in de EU leven, de wereld kleiner en kleiner wordt én als artsen geen grenzen kennen dat dan geldt dat ook voor horloges, zal de echte liefhebber/weldoener hier ten lande ook wel aan het horloge kunnen geraken vermits hij/zij dat echt wilt.

Kaliber DUW 3001 in de Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Zicht op het automatische manufactuurkaliber DUW 3001

De twee stalen Tangentes worden aangedreven door het ultradunne neomatik kaliber DUW 3001 uit de eigen manufactuur in Glashütte. De hoogte van het uurwerk is slechts 3,2 millimeter en is voorzien van het door Nomos zelf ontwikkelde swing system echappement.

Een bijdrage van 250 euro voor bijvoorbeeld voedsel of medische hulp

De 39 mm en de 35 mm variant van de Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Om de Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen te onderscheiden van de andere Tangentes is op 6 uur aan de rand van de wijzerplaat een subtiele verwijzing geplaatst. Op de achterzijde is een prominentere gravure van Artsen zonder Grenzen te zien. De rode details in beide horloges zijn een verwijzing naar de hulporganisatie en geven ook een sportieve noot aan de heldere horloges. Beide modellen worden geleverd met een subtiele stalen band die strak en functioneel oogt, maar ook zeer comfortabel draagt. Beide versies zijn beperkt tot slechts 250 stuks. De 35 mm variant kost 2.740 euro en de 39 mm komt op 2.880 euro. Van de verkoopprijs gaat van beide horloges 250 euro naar Artsen zonder Grenzen. Van die 250 euro kunnen 11 ondervoede kinderen een maand eten, of 10 doses anesthesie gekocht worden om ernstig gewonden te verdoven tijdens een noodzakelijke operatie.

Nomos Tangente neomatik voor Artsen Zonder Grenzen

Op 6 uur is te lezen met welke Tangente we hier te maken hebben

Voor meer informatie over de horloges: www.nomos-glashuette.com

Voor meer informatie over Artsen zonder Grenzen: www.artsenzondergrenzen.nl