Nieuwe IWC pilotenhorloges in de kenmerkende St. Exupéry design

Een ’tobacco’ bruine wijzerplaat en een bruine kalfslederen band met decoratieve witte stiksels: dat zijn de meest onderscheidende kenmerken van de speciale edities ontworpen door IWC Schaffhausen waarmee de Franse piloot en auteur Antoine de Saint-Exupéry wordt geëerd. Twee klassiekers uit de Pilot’s Watch collectie zijn voor het eerst beschikbaar in de kenmerkende Saint Exupéry stijl: de Pilot’s Watch Chronograph en de Pilot’s Watch Mark XVIII. Daarnaast komt IWC ook met een nieuwe versie van de Pilot’s Watch 36 met bruine wijzerplaat. De IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “Antoine de Saint Exupéry” (Ref. IW377713), heeft een dubbel datumvenster op drie uur, en timed zeer nauwkeurig stoptijden tot 12 uur. Het automatische uurwerk genereert een gangreserve van 44 uur, zelfs voldoende voor langeafstandsvluchten. De cijfers en de wijzers op de overzichtelijke wijzerplaat hebben uiteraard een lichtgevende coating zodat de tijd ook s’nachts makkelijk is af te lezen.

IW324009

IW324009

Het tweede nieuwe model binnen de Saint Exupéry-famili is pilotenhorloge Mark XVIII. (Ref. IW327003). De ze driewijzer heeft een zongeborstelde wijzerplaat en een enkel datumvenster op 3 uur.   Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry was een Franse piloot en schrijver in 1944 om het leven kwam bij een militaire actie boven de Middellandse Zee.  De schrijvende piloot – of vliegende schrijver- is auteur van Le Petit Prince,  waarvan Wereldwijd 80 miljoen exemplaren in veel verschillende vertalingen zijn uitgegeven. IWC geeft elk jaar een special edition horloge uit, ter nagedachtenis van Saint-Exupéry en de kleine prins.

IW377713

IW377713

 

iw327003-backBeide horloges zijn uitgevoerd in een mooie kleur ‘tabak bruin’ en worden gedragen op een bruine kalfslederen band met wit stikstel van Santoni.  Het ontwerp van de horloges is geïnspireerd door de typische overall die door piloten in de tijd van Saint-Exupéry werden gedragen. Op het kastdeksel zijn de horloges voorzien van een gravure van een Lightning P-38, het vliegtuigmodel dat Saint-Exupéry tijdens de verkenningsvlucht vloog, en nooit van terugkeerde. Pilot’s Watch Automatic 36  (IW32400) tenslotte is speciaal ontwikkeld voor vrouwen of heren met slanke polsen. Met een behuizing van slechts 36 mm is het model het kleinste horloge in de IWC-portefeuille. Met deze toevoeging is er een nieuw model leverbaar met een bruine wijzerplaat en bruine alligator leren band. Totaal bevat de mini-collectie nu zes elegante en compacte sportwatches in het karakteristieke IWC Pilot’s Watch-ontwerp. Alle drie horloges beschikken over de beproefde IWC pilotenhorloge technologie. Een zachte ijzeren behuizing beschermt het uurwerk tegen de invloed van magnetische velden en het saffierglas is speciaal ontworpen om verandering van druk in een cockpit te weerstaan.

Prijzen tot € 4.625
Meer informatie: IWC.com