Limited edition duikhorloge: Edox Fleet 1650 – Expedition Report

Begin mei vond een expeditie plaats in het kristalheldere water van Kabaena, Zuidoost-Sulawesi (Indonesië). Het doel was om het wrak ‘De Tijger’ in kaart te brengen en daarbij meer schepen uit de vloot die gelijktijdig vergingen. De laatste week van 1650 verliet een vloot van vijf schepen, onder leiding van het vlaggenschip Tijger, Batavia, het hoofdkantoor van het bedrijf op het eiland Java, voor Ternate, een van de legendarische Spice-eilanden van de Molukken. De vloot bereikte nooit zijn eindbestemming. Nog voor de dag begon, op 4 maart 1650, strandde de vloot op een zandbank bij het eiland Kabaena bij Sulawesi.Edox 88004_3_ dail

De recente duikexpeditie verliep buiten verwachting. Er werden, naast historisch materiaal, 7 scheepswrakken gevonden.  Alle overblijfselen zijn overgebracht naar een speciale opslag van de regering in Makassar voor verder onderzoek.  De volgende expeditie staat gepland in november 2017. Edox ondersteunt dit project waarbij het draait om het redden van maritiem culturele erfgoed met de zwart-oranje Limited edition ‘Edox Fleet 1650’.

Beperkt tot een oplage van 300 stuks wereldwijd slaat het horloge een brug tussen een spannend duikavontuur en de culturele noodzaak  om de verloren schepen van de Ternate vloot uit 1650 te bergen. De Edox Delfin Fleet 1650 Limited Edition heeft onder de zwarte wijzerplaat het Edox Mechanisch Kaliber 88 dat de uren, minuten, seconden, dag- en datumweergave aandrijft. De stalen kast met aluminium behuizing meet 43 mm en duiker is waterdicht tot 200 meter. De specials dragen een speciale tekst op de wijzerplaat en een gravure met uniek nummer op het kastdeksel. Voor de band is keuze uit een lederen of NAVO exemplaar. De wereldwijde release van de Edox Fleet 1650 vindt plaats in juli.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Edox.ch