Groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar

Modieuze stalen duikers in kloek 43 mm en feminien 32 mm

Groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar

Groen is het nieuwe blauw. Klinkt goed, maar is niet helemaal waar. De afgelopen tijd zagen we namelijk heel veel blauwe wijzerplaten voorbijkomen op Horloge.info. Kijk het zelf maar na. De groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar zijn wel prominente nouveautés.

Groen is een modieuze kleur in de horlogewereld getuige de recentelijk gepresenteerde Certina DS1 Big Date 60th Anniversary. En ook de Oris Aquis Date “Green Machine” en de bronzen Baume et Mercier Clifton Club met groene wijzerplaat zijn recent gepresenteerde horloges. Maar hoe trendy groen ook is, blauw is nu eenmaal makkelijker te combineren. Blauw is dé mannenkleur. Bovendien is het de kleur van jeans en wie draagt er nu geen denim tegenwoordig?

Groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar

43 mm TAG Heuer Aquaracer

Eigenzinnig groen

Voor wie zijn groene horloges dan bedoeld? En, hoe combineer je een horloge met een groene wijzerplaat. Groen is voor wie zich wil onderscheiden. En voor wie niet per se een wijzerplaat kiest op basis van dezelfde kleuren in de outfit. Wie in het blauw gekleed gaat en daar een blauw horloge bij draagt, oogt smaakvol. Wie bij zo’n outfit een groen horloge draagt, valt op. Toont eigenzinnigheid. Toont karakter. En voor dit soort mannen en vrouwen heeft TAG Heuer 43 mm en 32 mm Aquaracer met stralend groene wijzerplaten bedacht.

Een wijzerplaat als een zeilboot of met stralende diamant

Groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar

Groen met diamant op de 32 mm Aquaracer voor haar

De 43 mm Aquaracer (2.050 euro) heeft een groene wijzerplaat met horizontale strepen en zonnestraaleffect. Het patroon op de wijzerplaat kennen we al van andere aquaracers en is gemodelleerd naar het dek van een klassieke zeilboot. Op 3 uur is een datumaanduiding geplaatst en de cijfers op de duikring zijn ingevuld met zwarte lak, net als de driehoek op 12 uur. De kleinere 32 mm Aquaracer (1.950 euro) heeft dezelfde stralend groene wijzerplaat, maar het ‘scheepsdekmotief’ ontbreekt. Wel zijn er diamanten geplaatst op de plek van de urenindexen. Beide horloges zijn gemaakt van staal en zijn voorzien van een robuuste stalen armband. Waar het mannenmodel wordt aangedreven door een Calibre 5 automatisch uurwerk. Dat uurwerk is gebaseerd op het Sellita-kaliber SW200 en dat uurwerk heeft weer het beroemde kaliber ETA 2824-2 als uitgangspunt. In de kleinere damesvariant een quartz uurwerk geplaatst.

Groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar

32 mm TAG heuer Aquaracer

Modieus en toch instrumenteel

Nu zijn de groene TAG Heuer Aquaracers voor hem en haar vooral modieuze creaties en nadrukkelijk heel anders dan de zeer sportieve Aquaracer Carbon. En tóch zijn ze wel degelijk robuust en duik-klaar. Want beide horloges zijn uitgerust met de zes standaard duikfuncties die alle modellen in de Aquaracer-collectie kenmerkt. En dat zijn: waterdichtheid tot 300 meter (30 bar), een in slechts één richting draaiende duikring, een geschroefde kroon, lichtgevende wijzers en indexen, een dubbele veiligheidssluiting van de band en een sterk en krasbestendig saffierglas.

Voor meer informatie: www.tagheuer.com