Driewijzer Woensdag Deel 6 met TAG Heuer

Drie gekleurde Carbon Aquaracers

TAG Heuer Carbon Aquaracer met gele details

Driewijzer Woensdag Deel 6 met TAG Heuer stelt niet teleur voor wie van een sportief en tegelijkertijd alledaags draagbaar horloge houdt. De drie nieuwe Carbon Aquaracer-modellen hebben een zwarte basis van titanium PVD en carbon en drie mogelijke contrastkleuren. Alleen verkrijgbaar in boetieks en op www.tagheuer.com

Het is waar, er zijn ‘dikkere duikers’, duikhorloges met meer historie en eigenzinniger onderwaterhorloges te vinden dan de TAG Heuer Aquaracer. Maar TAG Heuer is er met de Aquaracer wel in geslaagd een watersporthorloge te maken dat niet al te ostentatief om de pols ligt en dus eigenlijk overal wel op zijn plaats is. De nieuwste incarnaties van de Aquaracer is misschien wat te zwart en wat te gekleurd voor al te formele aangelegenheden, maar wie de voornamelijk zwarte duiker vergelijkt met vergelijkbare zwarte sporthorloges, ziet dat ook deze variant verrassend subtiel is.

De drie nieuwe TAG Heuer Carbon Aquaracer modellen; alleen in de merkboetieks en op de merk-website

De drie nieuwe TAG Heuer Carbon Aquaracer modellen; alleen in de merkboetieks en op de merk-website

Geperst carbon

De 41 mm Carbon Aquaracer is verkrijgbaar in drie modellen, die allemaal opvallen dankzij details in blauw, geel of roségoud. De bescheiden maatvoering is de sleutel tot het veelzijdige karakter van het horloge. Een duiker van 41 mm lijdt nu eenmaal veel makkelijker onder de manchet dan een 44 mm exemplaar dat dan ook nog eens hoger is. De kast is overigens gemaakt van zwart PVD-titanium en de lunette van carbon. Nu is het ene carbon het andere niet. Zo heeft de 1k variant het kenmerkende ruitje en heeft de Aquaracer een geperste variant. Dankzij de willekeurige injectie van koolstofvezels die onder hoge temperaturen in een hars geperst worden, ontstaat een uniek zwart en grijs gemarmerd motief. De wijzerplaat lijkt van carbon, maar heeft een imitatie carbon-effect. In de kast en onder het nep-carbon tikt het automatische Calibre 5.

De TAG Heuer Carbon Aquaracer met roségouden details is de bling-variant van het stel

De TAG Heuer Carbon Aquaracer met roségouden details is de bling-variant van het stel

Alleen in merkboetieks en op de website

De Carbon Aquaracer die dus alleen in boetieks en op de website van het horlogehuis te koop is, kan zonder problemen tot 300 meter duiken. De textielband met titanium gesp heeft een gekleurd stiksel dat bij de kleuren op de wijzerplaat past.