Vacheron Constantin, Montblanc, TAG Heuer etcetera

Grand Prix d'Horlogerie de Genève onthult 72 genomineerden

Het zijn zo ongeveer de Oscars van de horlogewereld. De jury van de 18e Grand Prix d’Horlogerie de Genève presenteert de 72 genomineerden. Daar staan heel wat interessante nieuwkomers tussen plus roemruchte oudgedienden van bijvoorbeeld Vacheron Constantin, Montblanc, TAG Heuer etcetera. Vergelijk het met een strijd tussen Ryan Reynolds en Finn Wolfhard, inderdaad die jongen uit “Stranger Things”. May the best watch win!

De Stichting Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) heeft de officiële 2018-voorselectie bekend gemaakt op hun www.gphg.org website. De 72 vooraf geselecteerde horloges, verdeeld over 12 categorieën, concurreren om één ??van de in totaal 16 prijzen. De absolute hoofdprijs is de prestigieuze Aiguille d’Or Grand Prix, dat is zoiets als de officieuze titel van Horlogewereldkampioen.

Strijd met gelijke wapens; horloges

De 18e editie van de GPHG heeft een recordaantal deelnemers aangetrokken. Grote horlogehuizen van toonaangevende luxe-conglomeraten en kleine, onafhankelijke Maisons wedijveren met elkaar in de arena. De wapens zijn echter gelijk; horloges.

De winnaars zijn 9 november bekend

De jury van 2018, samengesteld uit ongeveer 30 experts met verschillende achtergronden, zal begin november achter gesloten deuren bijeenkomen om de 72 vooraf geselecteerde horloges te evalueren en hun stem tijdens een geheime stemming uit te brengen. De winnaars worden op vrijdag 9 november bekend gemaakt tijdens de 18e GPHG-prijsuitreiking die wordt gehouden in het Théâtre du Léman in Genève.

Enkele opvallende inschrijvingen zijn…

In de categorie Mens’

Vacheron Constantin Triple Calendrier 1942

In de categorie Men’s Complications

Girard-Perregaux Neo Tourbillon With Three Bridges Skeleton

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece

In de categorie Chronograph

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph Limited Edition 100

TAG Heuer Monaco Bamford

In de categorie Chronometry

D. Candaux Half Hunter

In de categorie Mechanical Exception

Bvlgari Octo Finissimo Minute Repeater Carbon

In de categorie Sports

Seiko Prospex 1968 Diver’s Re-creation

Fabergé Visionnaire Chronograph Dynamique