Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

De nieuwe WSD-F221HR biedt hulp tijdens hardlopen en trailrunning

Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

Wie de roep van de natuur niet kan weerstaan, kan maar beter goed uitgerust op pad gaan. Bijvoorbeeld met de nieuwe Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten. De nieuwe WSD-F21HR biedt namelijk ‘Smart’ hulp tijdens hardlopen en trailrunning.

Vorig jaar berichtten we op Horloge.info over het verschijnen van de budgetvriendelijke WSD-F20A (399 euro) en nu is het tijd voor een 100 euro duurdere WSD-F21HR. In de naam ligt al het een en andere besloten. Namelijk dat de ‘21’ een stapje verder/hoger is dan de ‘20’ en ‘HR’ staat voor ‘heart rate’. Bovendien heeft het horloge kleurkaarten aan boord, maar dat is niet aan de naam te zien. De gloednieuwe WSD-F21HR is waterbestendig tot vijftig meter. En de ultra robuuste constructie voldoet zelfs aan de militaire normen van de Verenigde Staten. Daardoor is het horloge ideaal voor bergbeklimmen, outdoor-trekking en zelfs duiksport.

Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

WSD F21HR BK

Houd je hartslag in de gaten

Maar dat is nog niet alles wat de 61.7 × 57.7 × 16.8 mm WSD-F21HR te bieden heeft. Het slimme horloge is namelijk uitgerust met een hartslagmonitor. Hierdoor kan de drager zijn of haar tempo optimaal aanpassen tijdens het hardlopen, trailrunnen en ook fietsen. Bovendien ondersteunt het horloge offline kleurkaarten – handig voor sporters die graag ‘verdwalen’ in Moeder Natuur’. Aan de Activity-app van de smartwatch zijn Running en Trail Running-menu’s toegevoegd die live data tonen. Het horloge geeft de mogelijkheid hartslag, snelheid of afstand, maar ook barometrische druk en een hoogte-overgangsgrafiek op het display te tonen. Vooraf zijn tot vier schermen in te stellen. En hierdoor is het eenvoudig van scherm te wisselen tijdens het bikkelen buiten.

De Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten is een primeur

Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

Achterkant van de WSD-F21HR met de optische hartslagsensor

De nieuwe WSD-F21HR is de eerste Pro Trek met hartslagmonitor. Het horloge is uitgerust met een optische sensor die de hartslag meet met een knipperend led-licht op de pols. Zodra de WSD-F21HR beweging detecteert, schakelt het horloge dankzij een optische sensor automatisch over naar de nieuwe hartslag-display. Door de maximale en rusthartslag in te stellen, zijn de huidige fitness- en trainingsresultaten op dit scherm weer te geven in vijf niveaus. De doelintensiteit is te controleren op het hartslagzonescherm. En hierdoor kunnen gebruiker de ideale hartslag voor de doeltraining of het huidige fitnessniveau bepalen.

Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

WSD F21HR RED

Van 0 naar 100 in 2,5 uur

Net als andere Pro Trek Smart-modellen is de nieuwe WSD-F21HR geschikt voor Google App-diensten, de trekkingapp ViewRanger, de fietsapp BIKEMAP, de app STRAVA en andere outdoor-sportapps die compatibel zijn met Wear OS by Google. De nieuwe, slimme sportieveling is verkrijgbaar in een rode of zwarte uitvoering. Opladen gaat met een magnetische charger die in 2,5 uur het horloge van 0 naar 100 (procent) van oplaadt. En eenmaal helemaal opgeladen gaat het horloge tot 20 uur mee wanneer GPS continue aanstaat en 1 maand wanneer die niet continu satellieten zoekt.

Casio Pro Trek Smart met hartslagmonitor en offline kleurkaarten

En zo laad je de WSD-F21HR op

De Casio Pro Trek WSD-F21HR is vanaf september verkrijgbaar en onder andere hier te koop.

Voor meer informatie over de verschillende Pro Trek-horloges: www.casio-europe.com