Budgetvriendelijke Casio Pro Trek WSD-F20A Smart

Slimme avonturiers, sporters én golfers opgelet!

Casio Pro-Trek WSD-F20A

De Casio Pro Trek WSD-F20A Smart is niet het eerste ‘slimme’ outdoor-horloge van de Japanse fabrikant. De blauwe WSD-F20A is wél de nieuwste en bovendien scherper geprijsde variant van de al eerder geïntroduceerde oranje WSD-F20. De WSD-F20A is bedoeld voor elke sport- en outdoor-liefhebber die op zoek is naar een gespecialiseerde smartwatch.

Er is meer in het leven (van Casio) dan de G-Shock. Behalve de meer gesoigneerde en geklede Edifice-horloges heeft het Japanse merk ook een serie modellen in de Pro Trek-collectie. Pro Trek is een verbastering van ‘professional tracking’ en dat betekent dat de horloges functionele instrumenten zijn die de drager voor verdwalen behoeden. Bovendien verstrekt een Pro Trek allerlei informatie over bijvoorbeeld het weer, de luchtdruk en de hoogtemeters.

Gespecialiseerde apps

De 75 mm Casio Pro Trek WSD-F20A is een puur functioneel instrument

De 75 mm Casio Pro Trek WSD-F20A is een puur functioneel instrument

Met de nieuwe Casio Pro Trek WSD-F20A Smart laat Casio zich van zijn slimste en sportiefste kant zien. De indigoblauwe smartwatch staat de drager toe om allerlei sport- en outdoor-applicaties toe te voegen. Voor de trekking-liefhebbers is er de ViewRanger en Hole19 is ideaal voor golf-fans. Ook voor surfers, wintersporters, zwemmers en mensen die in de sportschool helemaal losgaan heeft de Casio Pro Trek WSD-F20A Smart heel wat slimme snufjes te bieden. Voor de ontwikkeling van de verschillende applicaties werkte Casio samen met negen grote internationale app-bedrijven voor het beste resultaat.

Zombies, vissers en ruiters

Zwemmers zullen blij zijn met de trainingsgids van MySwimPro en voor fitness-fanaten met die wel eens iets anders willen is er ook iets leuks in de nieuwe Pro Trek te vinden. Voor wie echt in vorm wilt blijven, slaat op de vlucht voor zombies met de fitness-app ‘Zombies, Run!’ Voor surfers is er ‘Glassy Surf Report’, vissers gebruiken ‘Fishbrain’, ruiters ‘Equilab’ en wie wel van fitness houdt, maar niet van zombies kiest voor ‘Exercise Timer’ (Fitness). De apps maken optimaal gebruik van de drie nieuwe functieknoppen van het horloge en zijn eenvoudig te downloaden. Die functionaliteit maakt deze smartwatch ideaal voor activiteiten die met een smartphone in je handen simpelweg onmogelijk zijn.

De Casio Pro Trek WSD-F20A heeft een stalen achterdeksel

De Casio Pro Trek WSD-F20A heeft een stalen achterdeksel

Offline kleurenkaarten

De Casio Pro Trek WSD-F20A Smart draait op Wear OS van Google en beschikt over een GPS-chip en kleurrijke kaarten die ook offline gebruikt kunnen worden. Het scherm van 1,32-inch heeft een schermresolutie van 320 x 300 pixels. Net als de oranje WSD-F20 die we al kennen, biedt de blauwe WSD-F20A een gps-functie met laag stroomverbruik en een kleurenkaartfunctionaliteit die offline gebruikt kan worden.

Verschillende schermen van de nieuwe en smart Casio Pro Trek

Verschillende schermen van de nieuwe en smart Casio Pro Trek

Puur functioneel

Met een winkelverkoopprijs van 399 euro is de 57 mm WSD-F20A bovendien 100 euro goedkoper dan zijn oranje voorganger. De omvang gekoppeld aan het ruige uiterlijk, de prominente indigoblauwe kleur en het diamantpatroon op de kunststof band, maken duidelijk dat het horloge een puur functioneel instrument is. Kun je met een kleine G-Shock nog enigszins gekleed voor de dag komen, de Casio Pro Trek WSD-F20A Smart heeft die veelzijdigheid niet. Alleen wanneer het er ruig aan toe gaat, wanneer er gezweet gaat worden, wanneer er water in spel is, is de Pro Trek in zijn element. De Casio Pro Trek WSD-F20A Smart is vanaf de tweede helft van juni 2018 selectief beschikbaar. Kijk voor meer informatie op: https://wsd.casio.com.