Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

Tegen zeer scherpe ‘ticketprijzen’

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

Nee, de hier getoonde nieuwe vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch zijn geen horloge-equivalenten van Ryanair, easyJet of Norwegian. Het klopt dat deze pilotenhorloges in een aantrekkelijker segment opereren dan de creaties van traditionele horlogehuizen uit het hogere segment. Maar ondanks de aantrekkelijke ‘ticketprijzen’ zijn de fabrikanten geen ordinaire prijsvechters.

Edox SkyDiver Military Limited Edition

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

De Edox SkyDiver uit 1973 is het origineel

Deze nieuwe creatie van Edox heeft een mysterieuze geschiedenis. Die geschiedenis begint bij een rijke Zwitserse kolonel van een regiment parachutisten die in 1973 bij Edox een horloge laat maken. En omdat de meeste Zwitserse horlogemerken fanatiek bezig zijn met doorspitten van hun archieven en rommelzolders om maar te kunnen voldoen aan de retro-honger van de hedendaagse horlogeliefhebber, is het kolonelshorloge teruggevonden.

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

Edox Skydiver Military Limited Edition met leren en stalen band

Het unieke stuk is de basis voor de de nieuwe automatische SkyDiver Military Limited Edition. Het horloge is waterdicht tot 300 meter en is net als het origineel een zeer functioneel en robuust instrument. Dit parachutistenhorloge is multi-inzetbaar; ook voor piloten, duikers en zandhazen is het een interessant tijdsinstrument. Het 2 mm dikke saffierkristal en SuperLumoniva op de wijzers en indexen zorgt daarvoor. Deze nieuwe Edox is gelimiteerd tot 555 stuks. Ticketprijs: 1.290 euro.

Voor meer informatie: www.edox.ch

Tutima Grand Flieger Automatic

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

De stalen Grand Flieger Automatic is een instapvlieger van het Duitse Tutima

De manufactuur van Tutima staat in het Duitse Glashütte. Dat dorp heeft geen vliegveld, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in het hart van de Duitse horloge-industrie geen pilotenhorloges worden gemaakt. Het tegendeel is waar. En met de Grand Flieger Automatic verwelkomt Tutima een nieuw lid in het squadron pilotenhorloges. Het stalen 41 mm x 13 mm horloge heeft een groene wijzerplaat met een fraai kleurverloop. Bovendien is de indeling helder en staat het in de traditie van de legendarische pilotenhorloges die Tutima in de jaren ‘40 begon te bouwen. Maar het totaalbeeld van deze ‘Flieger’ is uitgesproken modern. Vooral de rode kleine cijfers geven het horloge een contemporain uiterlijk. In de kast tikt het automatische kaliber 330 dat tot 100 meter diepte van water verstoken blijft. De geschroefde achterkant met een venster in saffierglas biedt zicht op het uurwerk. Ticketprijs: 1.600 euro.

Voor meer informatie: www.tutima.com

Aérowatch Renaissance Grande Mécanique Aviateur

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

De stalen Aérowatch Renaissance Grande Mécanique Aviateur

De Grande Mécanique Aviateur is inderdaad vrij ‘grande’ dankzij de stalen 43 mm kast. En veel klassieker dan dit wordt het ook al  niet. Een traditioneel pilotenhorloge heeft een zwarte wijzerplaat met lichtgevende cijfers en wijzers die zijn ontworpen om de leesbaarheid te maximaliseren en dat is dus ook het geval bij deze Aerowatch. En nu eerlijk zeggen, wie dacht er bij het zien van deze Grande Mécanique Aviateur ook niet meteen aan de Big Pilot van IWC? Het zijn het zwart en wit op de wijzerplaat en ook de vorm van de uren- en minutenwijzer die het ‘em doen. In de ruim bemeten kast tikt het handopwind-kaliber Unitas 6498-1. Maar dat uurwerk is niet te zien door een zichtbodem. Wél drijft het een kleine secondewijzer aan die op 6 uur is geplaatst. Fraai detail is de kalfsleren band met vouwsluiting die het vintage karakter van het horloge onderstreept. Ticketprijs: 960 euro

Vliegeniers van Edox, Tutima en Aerowatch

Leren band met luxe vouwsluiting van de Aérowatch Renaissance Grande Mécanique Aviateur

Voor meer informatie: www.aerowatch.com