One of a kind car inspireert Parmigiani Fleurier tot Bugatti Aérolithe Performance chronograaf

Bugatti AerolitheVerborgen voor zijn vader Ettore, bouwde Jean Bugatti in 1953 de rijdende legende Bugatti Aerolithe. Een gewaagd ontwerp want hij gebruikte een legering van aluminium en magnesium dat wegens de lichte ontvlambaarheid niet gelast kon worden. De carrosserie werd gemaakt uit twee delen die werd samen geklonken. Vanwege het wonderbaarlijke resultaat kreeg de auto de naam Aerolite, een op een meteoriet-geïnspireerde naam.

Het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier presenteert als partner van het automerk een nieuw, high-tech Bugatti model.

De kast van de Bugatti Aérolithe Performance is geheel vervaardigd van titanium en 41 mm groot. Met behulp van lasertechnologie is op de tussenring een omgekeerd ‘diamond point’ patroon aangebracht. De markante lugs weerspiegelen het design van de legendarische auto.
PFC329-3001400-XC1442_ARTVoor de wijzerplaat en indicaties heeft Parmigiani Fleurier zich laten inspireren door de uitzonderlijke prestaties van hedendaagse Bugatti’s. Ook voor de afwerking zijn lasers gebruikt. De zwart kalfslederen band refereert aan het reliëf patroon van de autozitting.  Parmigiani Fleurier Bugatti Aérolithe PerformanceDe Bugatti Aérolithe Performance is uitgerust met het automatische PF335 kaliber. Het manufactuur uurwerk is voorzien van een fly-back chronograaf, dubbele tachymeter (kilometers en miles per uur) en datumaanduiding. Het uurwerk heeft een gangreserve van 50 uur.

Prijs: € 20.800
Meer informatie: Parmigiani.ch