Baselworld 2017: Klassieke schoonheid van de Nomos Glashütte Campus serie voor betaalbare prijs

Bij de Campus serie, bestaande uit drie modellen, is Nomos Glashütte uitgegaan dat een horloge een geschenk kan zijn voor het leven.

Een horloge  als markering om  academische prestaties te vieren, het starten van een carrière, of bij de start van een wereldreis. Nomos Glashütte is er bij het concept  vanuit gegaan dat een mechanisch uurwerk met een modern en gelijktijdig tijdloos uiterlijk en voorzien van mooie details een perfecte cadeau is om belangrijke momenten te vieren.

In de ontwerpen worden Romeinse en Arabische indexen speels gecombineerd op een donkere of lichte wijzerplaat. Alle drie de modellen zijn voorzien van een extra robuuste behuizing van roestvrij staal, hebben gebogen saffier glas en een kastdeksel van staal dat ruimte laat voor een persoonlijke inscriptie.

Nomos Glashütte Club 38

Nomos Glashütte Club 38

De Nomos Club Campus (ref. 708) met een klassieke doorsnede van 36 mm geschikt voor de slanke pols heeft een wit verzilverde wijzerplaat. De indexen hebben een rode gloed wat een fris uiterlijk geeft in combinatie met de grijze suède band.  De Club 38 Campus (ref 735), heeft zoals de naam aangeeft een 38 mm kast en wordt geleverd met een antraciet-kleurige band. Daarnaast is er een Club 38 Campus Nacht (ref. 736) , die een donker-ruthenium gecoate wijzerplaat heeft. Alle modellen hebben de kleine seconde op 6 uur waarbij de oranje-rode wijzer opvalt.09_NOMOS_Club_Campus_group

Nomos campusDe horloges worden aangedreven door het handgewonden in-house – dus Duits – kaliber ? (Alpha). Dit kaliber geeft 21.600 tikken per uur af en heeft bij volledige opwinding een gangreserve van rond de 43 uur. Het is een beproeft kaliber dat gebruikt wordt in Nomos uurwerken met kleine seconde waaronder de Tetra en de 33 series.  10_NOMOS_Club_38_Campus_wrist_shot
Wat betreft de Campus serie; deze zijn in prijs aantrekkelijk gehouden voor een horloge met een mooi, hoogwaardig mechanisch uurwerk. De prijs voor een Nomos Club bijvoorbeeld is ruim 2 maal zo hoog, die van de Tetra bijna 3 maal. “Nomos Glashütte heeft deze horloges een beetje gesubsidieerd,” zegt CEO Uwe Ahrendt, die zelf vader van twee jong volwassenen is. “Zo blijft het een bereikbaar geschenk voor bijzondere momenten zoals het moment van afstuderen het zetten van een volgende stap.” Geen slecht idee, want de gevoelens voor een eerste échte liefde gaat vaak een leven lang mee.

Prijs: €1.000 – € 1.100
Meer informatie: Nomos-store.com