Baume & Mercier Clifton manual 1830 met exclusieve Twinspir™ technology

Ondanks zijn klassieke verschijning bezit de nieuwe 18 karaat rosé gouden Clifton Manual 1830 de meest innovatieve eigenschappen. Het nieuwe Baume & Mercier manufactuur uurwerk (BM12-1975M) bevat de exclusieve TwinSpir™ techonologie die de nauwkeurigheid verbetert.

Ieder jaar lanceert Baume & Mercier een exclusief horloge als onderdeel van de Clifton Collectie, welke de inzet reflecteert van het voortdurend ontwikkelen van bijzondere uurwerken. De nieuwe Clifton Manual 1830 met TwinSpir™ technologie is de laatste editie. De collectie bestaat al uit een aantal gecompliceerde uurwerken waaronder de Flying Tourbillon, de Perpetual Calender en de 5-minute Repeater. Dit bijzondere uurwerk is geplaatst in een 18 karaat rosé gouden horloge.

Baume & Mercier Clifton manual 1830

Gedreven door het motto ‘accept only perfection’, heeft Baume & Mercier de eigen manufactuur ontwikkeld in samenwerking met Manufacture Horlogère ValFleurier. Deze nieuwe manufactuur, een mechanisch handopwindbaar caliber ( ref BM12-1975M) bevat een aantal unieke technische karakteristieken en design eigenschappen. Ondanks de prachtige, tijdloze uiterlijke kenmerken van het horloge, waaronder een ronde, glanzend gepolijste kast en rosé gouden, slanke wijzers en opgelegde Arabische indexen wordt dit dus een overwegend technisch verhaal…

De TwinSpir™ technologie is gecombineerd met een nieuw ontworpen ‘inertia-type’ balans en een high-end decor afwerking van het kaliber. Het uurwerk is slechts 3,5 mm dik, heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur en genereert een gangreserve van 90 uur. Uiterlijk heeft het uurwerk ook alle kenmerking van verfijning en vakmanschap: De bruggen hebben een “Côtes de Genève” gravure, er zijn geblauwde stalen schroeven gebruikt en een specifieke Baume & Mercier gravering.

Baume & Mercier Clifton manual 1830

De TwinSpir™ technologie is toegepast in een nieuwe spiraalveer; de composiet structuur gecombineerd twee lagen van silicoon, die verbonden worden door een laag van silicoondioxide. Deze laatste laag maakt het ook mogelijk om temperatuursverschillen te compenseren. De TwinSpir™ springveer, gecombineerd met een inertia-type balans verbetert de precisie van het uurwerk over een lange tijdsperiode, ongeacht de positie.

Baume & Mercier Clifton manual 1830 kastdeksel

De springveer van een horloge, het kloppende hart, is verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid en precisie van het uurwerk. De springveer wordt groter en trekt samen tijdens de verschillende trillingen. Dit heeft uiteindelijk een negatieve invloed op de gelijkheid en chronometrische prestaties van het uurwerk. De invloed wordt beperkt met de TwinSpir™ technologie. Daarnaast is er een nieuw ontworpen afregel systeem, in plaats van het conventionele afregel systeem met kompaspennen. Met de kompaspennen regel je het uurwerk af door middel van het aanpassen van de lengte van de spiraalveer. Bij het nieuwe inertia afregel systeem wordt het uurwerk afgeregeld door een gewicht dat op de spaken van de balans is geplaatst. Door het inertia blokje te verdraaien verplaats je het gewicht meer naar de binnen- of buitenkant van de balans waardoor het uurwerk sneller of langzamer gaat lopen. Doordat het inertia gewicht op de spaken van de balans is geplaatst is dit systeem veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf zoals vibraties. Het uurwerk blijft hierdoor nauwkeuriger lopen.

Prijs: op aanvraag
Meer informatie: Baume-et-mercier.com