Platina prijs voor de Nomos Tangente Update

Alweer een European Product Design Award gewonnen!

Platina prijs voor de Nomos Tangente Update

Bij Nomos in Glashütte sparen ze prijzen. Nu is er een platina prijs voor de Nomos Tangente Update bij gekomen. In de categorie “Luxeartikelen” van de European Product Design Award wist Nomos de hoogste eer te behalen.

De platina prijs voor de Nomos Tangente Update komt niet helemaal onverwacht. Al sinds het debuut vorig jaar wist deze strakke Tangente met zijn originele datumaanduiding al de Challenge Watch Prize te winnen tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève en ook de iF Design Award staat al in de prijzenkast in Glashütte. De hoofdprijs die de Tangente Update bij de European Product Design Award (ePDA) won, wordt jaarlijks uitgereikt door een onafhankelijke jury van ontwerpexperts. Deze deskundigen beoordelen of de meedingende objecten het leven gemakkelijker maken. En de selectiecriteria zijn innovatie, esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid.

Platina prijs voor de Nomos Tangente Update

De 41 mm Nomos Tangente Update

Manufactuurkaliber DUW 6101

De Tangente Update (3.200 euro) met zijn automatische Neomatik Date manufactuur-uurwerk dat de naam kaliber DUW 6101 draagt, is pas een jaar oud. Maar de Tangente als collectie bestaat al meer dan 25 jaar. En het is een bestseller. Het eenvoudige ontwerp, de hoekige vorm en de onmiskenbare typografie valt goed bij liefhebbers van design en horloges. En zo ook variaties als de onverwacht sportieve Tangente Sport. De 41 mm Tangente Update is de laatste, grote toevoeging aan de collectie. Maar ondanks de ferme diameter – ferm voor Nomos begrippen dan toch – is het horloge uitzonderlijk slank. En ook van de strakke no-nonsense vormgeving is niets verloren gegaan.

Platina prijs voor de Nomos Tangente Update

Het automatische manufactuurkaliber DUW 6101

Omcirkelende datumring

Hoogtepunt van de Tangente Update is de datumring die de wijzerplaat omcirkelt. Twee rode markeringen omlijsten de datum. En dat is een manier van aanduiden die zowel speels als duidelijk is. Bovendien is het volgens ons nog niet eerder zo gedaan. Het oogt strak, functioneel en toch ook speels en modern. En het leverde een platina prijs voor de Nomos Tangente Update op dus zijn wij niet de enigen die er zo over denken.

Platina prijs voor de Nomos Tangente Update

De datum word ingelijst door twee kleine rode vlakken

Voor meer informatie: www.nomos-glashuette.com