Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch

in mat keramiek en met het nieuwe Kenissi-uurwerk

Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch

Tijdens Baselworld 2019 toonde Chanel een nieuwe J12 met een nieuw uurwerk. Dat nieuwe automatische uurwerk wordt gemaakt bij Kenissi waar Chanel en Tudor aandeelhouder van zijn. Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch en dat zwarte en witte horloge zijn uitgerust met dat uurwerk.

Om de 20e verjaardag van de zeer succesvolle J12 bracht Chanel eerder dit jaar een vernieuwd model uit. Natuurlijk in keramiek. En natuurlijk in zwart en wit. En bovendien voorzien van het hagelnieuwe kaliber 12.1. Dat automatische uurwerk is gebouwd bij Kenissi, een in automatische uurwerken gespecialiseerd bedrijf. Het uurwerk heeft een gangreserve van 70 uur. Zowel Tudor als Chanel hebben een belang in Kenissi dus we gaan die naam ongetwijfeld nog vaak horen. Ook opvallend is dat de nieuwe J12’s met het nieuwe uurwerk een garantietermijn van 5 jaar hebben.

Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch

Chanel J12 Only Watch in mat zwart

Wit en zwart mat keramiek voor dit tweetal J12’s

Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch; een witte en een zwarte. Maar het zijn toch echt unieke horloges want ze wijken af van de reguliere 38 mm J12’s. Zo zijn de zwarte (!), chronometer-gecertificeerde 12.1 kalibers zichtbaar door saffierglas waarin het Only Watch-logo gegraveerd is. Bovendien zijn de keramische kasten van beide horloges zijn niet glanzend maar gesatineerd. En op de matte wijzerplaat is het cijfer ‘12’ zeer prominent aanwezig. De horloges zijn als een Siamese tweeling; ze worden samen geveild en horen bij elkaar als yin en yang. Chanel hoopt dat het J12 duo 40.00 euro gaat opbrengen. Nog even geduld en we weten het vanzelf.

Chanel stuurt een J12 duo naar Only Watch

Chanel J12 Only Watch in mat wit

En nu maar hopen dat Chanel binnenkort ook een 40 mm J12 in mat zwart keramiek gaat uitbrengen. En mét een zwart uurwerk achter een zichtbodem natuurlijk.

Voor meer unieke Only Watch inzendingen klik hier of hier of hier!

Voor meer informatie over de veiling in november 2019: www.onlywatch.com

En voor meer informatie over de nieuwe generatie J12: www.chanel.com