Audemars Piguet en hun Only Watch 2019

Code 11.59 Tourbillon Openworked

Audemars Piguet en hun Only Watch 2019

We lieten al eerder een drietal opmerkelijke Only Watch-horloges de revue lieten passeren. En nu is het tijd voor de Audemars Piguet en hun Only Watch 2019. Het is een eenmalige Code 11.59 Tourbillon Openworked in een roségouden achthoekige kast met een zeer dunne witgouden lunette.

Over de verschillende uitvoeringen van de dit jaar geïntroduceerde Code 11.59 by Audemars Piguet is al heel wat geschreven. Ook door ons. Een van de hoogtepunten in de geheel nieuw ontworpen collectie is de Tourbillon Openworked.  Een modern gestileerde, geskeletteerde tourbillon in een roségouden kast.

 

Audemars Piguet en hun Only Watch 2019

Wie kijkt naar Audemars Piguet en hun Only Watch 2019 deelnemer ziet dat de 41 mm Code 11.59 Tourbillon Openworked (26600CR.OO.D002CR.99) voor de veiling uitgevoerd is in twee kleuren metaal. Roségoud voor de achthoekige kast en contrasterend witgoud voor de flinterdunne lunette, lugs en achterzijde. De keuze van twee verschillend gekleurde edelmetalen onderstreept de complexiteit van de kast.

Audemars Piguet en hun Only Watch 2019

Code 11.59 Tourbillon Openworked Only Watch 2019 (26600CR.OO.D002CR.99)

Het onderstreept de diverse designelementen en onthult tevens de technische uitdagingen. De twee goudtinten zijn gesatineerd en hebben fraai gepolijste randen. Je zou kunnen zeggen dat deze anglage hetzelfde is zoals een haute horlogerie uurwerk wordt afgewerkt. Het bi-colour uiterlijk is uniek voor deze Code 11.59 en dus prijken op de achterzijde de woorden ‘Unique Piece’.

Contrastkleuren in het uurwerk

Audemars Piguet en hun Only Watch 2019

Scherpe lijnen aan de achterzijde van de contrasterende Code 11.59 Tourbillon Openworked voor Only Watch 2019

In de bi-colour kast bevindt zich het kaliber 2948. Het tourbillon-uurwerk met 196 onderdelen dient met de hand opgewonden te worden. En wie dat doet, krijgt 80 uur gangreserve. Ook in het uurwerk hier zien we contrasterende tinten. De gerodineerde onderdelen en de titanium tourbillonkooi corresponderen met het witgoud en het roségoud van de tourbillonbrug en de wijzers correspondeert met, nou ja, dat spreekt voor zich. Ook de afwerking van de uurwerkonderdelen is van het allerhoogste niveau en zijn een lust voor het oog. Door de open constructie is de aanblik van het geheel zeer ruimtelijk. En de afwerking met de hand die zich onder andere uit in de fraai gepolijste, geschuinde onderdelen als de tourbillonbrug, zetten de puntjes op de ‘i’.

Zwarte band

Wie later dit najaar tijdens de veiling in Monaca dit horloge verwerft, krijgt deze unieke tourbillon met een zwarte alligatorband. Dit om misverstanden te voorkomen en er stiekem gehoopt wordt op een donkerbruin exemplaar. Wie het horloge verwerft, krijgt trouwens ook het goede gevoel iets voor het goede doel te hebben gedaan. En gaat het daar uiteindelijk niet allemaal om? 

Voor meer informatie over de aanstaande Only Watch veiling: www.onlywatch.com

Voor meer informatie over Code 11.59 by Audemars Piguet: www.audemarspiguet.com