Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

H. Moser & Cie. Pioneer Center Seconds Funky Blue Black Edition

Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

Bij H. Moser & Cie. houden ze niet van gebaande paden. En hun nieuwe Pioneer Center Seconds Funky Blue Black Edition is dan ook geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie. Eentje die een jaar lang op wereldreis gaat. Ter introductie.

De H. Moser & Cie. Pioneer Center Seconds Funky Blue Black Edition (Ref. 3200-1205) is een avontuurlijk type. Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie, maar wel een doe-vakantie. Het horloge in een gitzwarte DLC (Diamond-Like-Carbon) stalen kast gaat op “The Pioneer Tour” om zichzelf aan de wereld voor te stellen. Dat doet het horloge niet alleen. En zonder vastgestelde route. H. Moser & Cie. Start het avontuur door de nieuwe, zwarte Pioneer uit te lenen aan een vriend van het horlogehuis. En vanaf dat moment wordt de rest aan het toeval overgelaten. De eerste drager van de Pioneer zal vervolgens het horloge overhandigen aan iemand en die persoon na verloop van tijd weer aan iemand anders enzovoorts en zo verder.

Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

Vakantiekiekje bij de beroemde waterval in Neuhausen am Rheinfall van de Pioneer Centre Seconds Funky Blue Black Edition

‘Smokey’ en ‘Funky Blue’

Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

Pioneer Centre Seconds Funky Blue Black Edition

De Pioneer-collectie is de meest sportieve serie van het horlogehuis H. Moser & Cie. dat te vinden is in de nabijheid van de beroemde watervallen in Schaffhausen. Nu zijn die beroemde watervallen een zeer populaire toeristische bestemming. En dus een pittoresk begin van de wereldreis van de 42,8 mm x 10, 6 mm zwarte Pioneer met een koepelvormige saffierglas en een karakteristieke een fumé-wijzerplaat. Moser heeft een naam hoog te houden als het gaat om wijzerplaten met een ‘smokey’ effect en het verlopende ‘Funky Blue’ in een zwarte omlijsting bewijst hun meesterschap. Let ook op de indexen/stippen en wijzers die voorzien zijn van oplichtend Superluminova. Op kampeervakantie in een donker tentje is het nu toch mogelijk de tijd af te lezen. Bovendien is ook de rubberband niet bang van het buitenleven.

Eigenzinnige vakantieganger, eigen uurwerk

Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

Uurwerkzijde van de Pioneer Centre Seconds Funky Blue Black Edition

Maar deze ‘vakantieganger’ is behalve uiterlijk ook inhoudelijk zeer interessant. Zo tikt in de tot 120 meter waterdichte kast bijvoorbeeld het manufactuurkaliber HMC 200-beweging. Dat is een automatisch uurwerk met een gangreserve van 3 dagen, een speciale Straumann-balansveerveer en een tikgetal van 21.600 vibraties per uur. Door het saffieren achterdeksel is het uurwerk te bewonderen en die ziet ook de fraaie afwerking met Moser-strepen.

Geen vakantiehorloge maar een horloge op vakantie

Voor het thuisfront is het mogelijk de reis van het horloge te volgen op:  www.pioneerchronicles.com/pioneertour

En voor meer informatie over de Pioneer-collectie van het horlogehuis: www.h-moser.com