De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

is nu nog slechts een schets…

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Tijdens de aankomende Only watch-veiling zal in ieder geval één mysterie onder de hamer gaan. Van alle ingebrachte horloges zijn foto’s, maar van de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 is enkel een schets in omloop. Wat te verwachten.

Wat we in ieder geval van de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 kunnen verwachten is dat het een uniek horloge is. In alle opzichten. Dus zowel qua vorm als qua oplage. Ook kunnen we een fusie tussen twee extreme stijlen tegemoetzien. Een horloge dat zeer af zal wijken van meer traditionele inzendingen die we al eens eerder in beeld brachten van bijvoorbeeld Breguet en Patek Philippe en ook Audemars Piguet.  

Het eenmalige kaliber URDB01

Wat we wel weten is dat het uurwerk dat gebruikt gaat worden het kaliber URDB01 is. En dit eenmalige, automatische kaliber is gezamenlijk ontwikkeld zoals de afkorting vin de naam al aangeeft. De kroon op 12 uur is kenmerkend voor zowel De Bethune als Urwerk. En verder zal een sferische maanfase te zien zijn en de tijd kan worden afgelezen op de beroemde, gebogen satellieten. Minder industrieel ingekleed en vormgegeven dan bij de UR 105 CT Kryptonite wellicht. Meer als bijvoorbeeld de Urwerk UR 202 White Shark.

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Urwerk UR 202 White Shark

Blauw, maar wat voor blauw precies

Wat kunnen we van de kast verwachten? Welnu, in ieder geval dat hij ngewoon zal zijn en maten heeft van 45 mm x 50 mm x 13 mm.  De De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 wordt een flinke jongen. Maar door titanium te gebruiken niet al te zwaarlijvig. We hebben het hier bovendien over geblauwd titanium, het resultaat van natuurlijke thermische oxidatie door de meesterlijke en ervaren handen van De Bethune. De vormen zijn zeer herkenbaar De Bethune met de opengewerkte lugs. Maar zal het blauw hetzelfde diepe blauw zijn dat we kennen van bijvoorbeeld de hemelse DB28 Kind of Blue Tourbillon Meteorite of de mythologische Maestriart. Misschien is het eerder het blauw van Only Watch, lichter en meer de kleur van de Middellandse Zee.

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Blauw is de dominante en kenmerkende kleur van de DB28 Kind of Blue Tourbillon Meteorite

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019: een fusie van genen

Wat we in ieder geval wel al weten is dat de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 niet zal teleurstellen. Het gecompliceerde horloge is een ware fusie van de horloge-genen van de mannen achter de twee horlogehuizen. Denis Flageollet en Pierre Jacques van De Bethune en Felix Baumgartner en Martin Frei van Urwerk gaan vast en zeker een ultra-creatief horloge ter veiling aanbieden dat de aandacht op zich vestigt en de zintuigen raakt. Voor nu doen we het met een schets en wachten we af tot het 9 november is en de veiling begint.

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Schets van de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Voor meer informatie: www.debethune.ch , www.urwerk.com en natuurlijk www.onlywatch.com