Het meest zomerse horloge is deze Hublot

Classic Fusion Chronograph Special Edition Capri

Het meest zomerse horloge is deze Hublot

De zoektocht naar het ideale (zomer)vakantiehorloge is volbracht. Gelukkig maar want het is veel te heet om te zoeken. Het meest zomerse horloge is deze Hublot Classic Fusion Chronograph Special Edition Capri. De kast van zee-blauw keramiek en de wijzerplaat in dezelfde kleur gaven de doorslag.

Voor de kust van het Zuid-Italiaanse Napels ligt het eiland Capri. Een eiland waar de Italiaanse jetset sinds jaar en dag neerstrijkt. Onder andere vanwege het kristalheldere water dat het eiland omringt. De kleur van het water is terug te zien in de 45 mm kast en wijzerplaat van een nieuwe creatie van Hublot. En met een beetje fantasie zien we in de witte rubberband de zachtjes brekende golfjes van de Middellandse Zee.

Keramische koelte in zee-blauw

Hublot noemt zichzelf een meester in de ‘Art of Fusion’ en dat is met deze speciale Classic Fusion inderdaad zeer goed gelukt. De 45 mm-chronograaf oogt koel dankzij de zee-blauwe gesatineerde wijzerplaat met twee witte subdials. En die koelte wordt versterkt door een keramische kast van dezelfde kleur en een keramische lunette. Het is een gedurfde kleur. Maar de kleur is ook niet helemaal nieuw. De Classic Fusion Aerofusion Chronograph Capri met zijn opengewerkte wijzerplaat verscheen vorig jaar al. Maar dit jaar is het meest zomerse horloge is deze Hublot Classic Fusion Chronograph Special Edition Capri met zijn geribbelde witte rubberen band.

Classic Fusion Chronograph Capri

De Classic Fusion Aerofusion Chronograph Capri van 2018

Vakantiehorloge voor hem en haar

Ondanks de ferme kastmaat van 45 mm x 13,05 mm  is het horloge zowel voor hem als haar bedoeld. En in die kast ligt een tot 50 meter diep veilig opgeborgen HUB1143 automatisch chronograafkaliber. Zichtbaar door de saffieren achterzijde en die toont ook een fraaie afbeelding van enkele fameuze rotsen bij het Capri.

Het meest zomerse horloge is deze Hublot

De zeer zomerse Hublot Classic Fusion Chronograph Capri in de kleuren van het Blauwe Eiland

Het meest zomerse horloge is deze Hublot

Hublot heeft een naam hoog te houden als het gaat om kunstzinnige, extravagante en vooral kleurrijke limited editions. Denk aan bijvoorbeeld de Big Bang Unico Teak Italia Independent, de Big Bang Sang Bleu II en de Big Bang Unico Red Magic. Maar is deze nieuwe keramische chronograaf nu wel echt zee-blauw of is het hemelsblauw, lichtblauw, aquamarijn, celeste of toch azuurblauw? In ieder geval is het een verkoelende soort blauw. Trouwens, wie liever echt donkerblauw prefereert, heeft de mogelijkheid te kiezen voor de gelimiteerde Classic Fusion Chronograph Ibiza die ook deze zomer is verschenen.

Het meest zomerse horloge is deze Hublot

Classic Fusion Chronograph Ibiza

Maar wat de precieze kleur ook is, van de Classic Fusion Chronograph Special Edition Capri worden slechts 30 exemplaren gebouwd. En wie precies wil weten hoe het zit met de kleur moet misschien maar naar het Blauwe Eiland (de bijnaam van Capri) afreizen om het te checken. Bij de Hublot boutique weten ze ook de prijs van het horloge al zullen ze ook in de  Amsterdamse Hublot boutique in de P. C. Hooftstraat  wel op de hoogte zijn.

Voor meer informatie: www.hublot.com