Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent

Een superjacht op het droge

Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent

Zegt de naam Lapo Elkann je iets? Deze kleinzoon van de Italiaanse industrieel Gianni Agnelli – inderdaad dé man van Fiat en Juventus – is een stijlicoon in zijn thuisland en een gerespecteerd ontwerper. Hublot werkte al eerder samen met de flamboyante oprichter van Italia Independent en deze laatste collaboratie heeft een nautisch thema. De Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent is als een superjacht voor de pols.

Lapo Elkann met het nieuwe horloge en de bijpassende bril

Fervent zeiler Lapo Elkann met het nieuwe horloge en de bijpassende zonnebril

Niet omdat het moet maar omdat het kan werd de Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent gepresenteerd op het fameuze eiland Capri. Het horloge is een eerbetoon aan Lapo Elkans passie en liefde voor de zee en de inspiratie werd geput uit de nautische wereld en uit zijn eigen ervaringen en herinneringen. Vanaf zijn vroegste jeugd was Lapo te vinden aan boord van het zeilschip van zijn grootvader. Elkann was niet alleen een mooi weer-zeiler. Bewijs is te vinden op de erelijst van de Fastnet zeilrace rond de wereld die hij met zijn broer won aan boord van het zeiljacht Stealth.

Een gouden superjacht

De gouden Tiketitoo gebouwd door Wally

De gouden Tiketitoo gebouwd door Wally

Elkanns legendarische grootvader, L’Avvocato (de advocaat), Gianni Agnelli was de man achter het opzetten van Azzurra, het eerste Italiaanse team dat een poging deed de illustere America’s Cup te winnen. De oude Agnelli liet verschillende jachten bouwen en halverwege de jaren negentig gaf hij opdracht aan de scheepsarchitect German Frers een uitzonderlijke zeilboot te ontwerpen. De naam Stealth een verwijzing naar de F-117-jagers van de Amerikaanse luchtmacht die in staat zijn om radardetectie te voorkomen. Net als deze vliegtuigen was het superjacht een technisch en innovatief meesterwerk. Een primeur voor die tijd was het gebruik van Kevlar-koolstof en ander composietmateriaal. Het jacht had geavanceerde geometrische vormen die samen met de koolstofvezel zwarte zeilen een grote invloed zouden hebben op het werk van Lapo Elkann als ontwerper.

Houten lunette

De lunette is uitgevoerd in teak, net als het dek van een superjacht

De lunette is uitgevoerd in teak, net als het dek van een superjacht

De Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent, een tot 100 stuks gelimiteerde Big Bang, heeft de stijlcodes van zeiljachten van wijlen Gianni Agnelli en in het bijzonder de Tiketitoo die door Wally werd gebouwd. Dit zeilschip had een romp met een warme gouden kleur had. De behuizing en de poussoirs zijn uitgevoerd in Hublots eigen King Gold, een unieke legering van goud en platina. Op de wijzerplaat zijn de indexen uitgevoerd in oranje en de lunette is uitgevoerd in teak, een kostbaar hout dat refereert aan het dek van een superjacht.

Manufactuur achter glas

De roségouden Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent heeft een diameter van 45 mm en is waterdicht tot 100 meter. In de kast tikt het UNICO HUB1242 chronograafuurwerk met een gangreserve van 72 uur. Door het saffierglas aan de achterzijde is dit manufactuur-uurwerk te zien.

Bril en Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent

Bril en Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent

Twee banden en een zonnebril

De gestreepte, oranje band is gemaakt van rubber

De gestreepte, oranje band is gemaakt van rubber

Wie een Hublot Big Bang Unico Teak Italia Independent koopt, krijgt daarvoor twee banden. De eerste is geïnspireerd door de wereld van regatta’s, en is gemaakt van een zeil van Kevlar-koolstof met een rubberen basis. De tweede, oranje en gestreept, is helemaal van rubber. Het horloge is uitgerust met het One Click-systeem, wat betekent dat beide banden makkelijk verwisseld kunnen worden. Wie ruim 40.000 euro over heeft voor dit horloge krijgt er trouwens ook nog een bijpassende Italia Independent zonnebril bij. Voor een bijpassend superjacht dient zelf gezorgd te worden.