De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

Titanium, saffierglas én hightech helpen de buitenmens

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

Garmin, het merk dat groot is geworden met het bouwen van draagbare GPS-apparaten, de 30e verjaardag met de introductie van de hypermoderne MARQ. Het connected horloge is gemaakt van luxueuze, kwalitatieve materialen en is breed inzetbaar. De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet.

Uit ervaring weet ik dat onder wielrenners de naam Garmin gebruikt wordt voor elke fietscomputer met GPS. Zegt iemand ‘Garmin’ dat gaat het over de computer op of voor het stuur, of het nu een Polar, een Wahoo of daadwerkelijk een Garmin betreft. Net zoals iedereen vroeger een Walkman of een Discman had, of dat apparaat nu daadwerkelijk gemaakt door de eigenaar van die namen, het Japanse Sony, of niet. Het bewijst dat in het dertigjarige bestaan Garmin zich zeer prominent heeft geplaatst als expert op het gebied van GPS-apparaten voor wielrenners/fietsers, maar ook voor motorrijders, hardlopers, zeilers, golfers en ga zo maar door.

De MARQ is een premium connected toolwatch

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet plus nog veel meer. De MARQ is namelijk uitgerust met een grote hoeveelheid slimme functies die specifiek zijn ontworpen voor de specialistische doelgroep De MARQ komt in de uitvoeringen Aviator, Driver, Captain, Expedition en Athlete. Wat de gespecialiseerde connected toolwatches met elkaar gemeen hebben, is het gebruik van hoogwaardige materialen. Elk model is gemaakt van lichtgewicht en sterk  titanium dat wordt gecombineerd met een gewelfd saffierglas voor ultieme krasbestendigheid. Ook de banden in verschillende uitvoeringen zijn van een hoog kwalitatief niveau.

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

De vijf verschillende modellen in de Garmin MARQ-collectie

De verschillende MARQ-modellen hebben andere een ‘altijd-aan’ functie, een in het zonlicht leesbaar display, prestatie-GPS en geavanceerde sensoren zoals een hartslag op de pols aan boord. De MARQ biedt ook premium smartwatch-functionaliteit met ingebouwde muziekopslag, Garmin Pay, slimme meldingen en geavanceerde tracking van activiteiten voor dagelijks gebruik. De levensduur van de batterij varieert van 12 dagen in de smartwatch-modus, tot 28 uur in de GPS-modus en tot 48 uur in de UltraTrac-modus.

MARQ Athlete: trainingsarbeid wordt getoond en beloond

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

MARQ Athlete

De MARQ Athlete in zijn grijze en gele kleuren is ontworpen voor de duursporter. De lunette toont de belangrijkste info voor de atleet, zoals V02 max en hersteltijd. Alles is zichtbaar met één snelle blik de pols. Bovendien bevat MARQ Athlete geavanceerde loopdynamiek om trainingsstatistieken verder te volgen, de trainingsprogressie te meten om zo de vorm van de dag te kunnen bepalen. Met sensoren voor verschillende biometrische gegevens krijgen atleten extra inzicht over de prestaties van hun lichaam. MARQ Athletes is een polscomputer die tijdens de training én de wedstrijd de drager een technologisch voordeel geeft. Smart-doping die op geen enkele dopinglijst voorkomt dus doe er je voordeel mee.

MARQ Aviator: dwars door alle tijdzones, maar op tijd

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

MARQ Aviator

De combinatie van geborsteld titanium en een gepolijste zwarte GMT-lunette in keramiek geeft de MARQ Aviator een uiterlijk dat onmiddellijk ‘pilotenhorloge’ zegt. De multi-link titanium armband met “swept wing” ontwerp en micro-afstelling draagt comfortabel. De klassieke GMT-lunette geeft piloten/wereldreizigers/backpackers snel zicht op GMT-tijd, plus twee extra tijdzones die worden weergegeven via lokale luchthavencodes op de wijzerplaat. De MARQ Aviator wordt standaard geleverd met speciale luchtvaartfuncties, waaronder kaarten met luchthavengegevens en geavanceerde veiligheidsfuncties zoals Direct-To-Navigation, Nexrad Weather Radar, een wereldwijde luchthavendatabase en Garmin-cockpitintegratie.

MARQ Captain: een ruwe zeebonk met verfijnde trekken

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

MARQ Captain

De MARQ Captain is gehuld in een rijk nautisch kleurenthema met een diepblauwe keramische regatta lunette en een innovatieve nylon band. Die band is geweven in het zuiden van Frankrijk en het speciale jacquardweefproces maakt het mogelijk om drie blauwe tinten in een uniek, levendig patroon te mengen. De MARQ Captain is als een extra bemanningslid die echt een verschil maakt tijdens een regatta. Het horloge houdt onder andere de virtuele startlijn in de gaten en geeft ook aan wanneer er overstag dient te worden gegaan. Bovendien toont de wijzerplaat toont de actuele windsnelheid, temperatuur en getijdeninformatie van de thuishaven, zodat de drager van de MARQ Captain goed gefundeerd kan beslissen of de omstandigheden geschikt zijn voor een dagje spelevaren.

MARQ Driver: spanning op en naast het circuit gegarandeerd

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

MARQ Driver

Meer dan 250 beroemde racebanen over de hele wereld zijn voorgeprogrammeerd in de MARQ Driver. Het circuit van Le Mans bijvoorbeeld, maar Zandvoort staat vast en zeker ook in de MARQ Driver opgeslagen die is gebouwd voor de autoliefhebber. Rood en grijs carbon zijn typische racekleuren. Ook de DLC (Dimond Like Carbon) gecoate kast, de geborstelde keramische lunette met tachymeter en de band van titanium met een met rode siliconen voering voor groot comfort in een hete cockpit, ademen autosport. Op het circuit onthult het horloge zijn ware aard door geautomatiseerde registratie van de rondetijden, automatische splittijden en/of een tracktimer. Met de tracktimer kan de drager van de MARQ Driver auto’s volgen wanneer hij op de pitwall staat. Het horloge berekent automatisch de gemiddelde snelheid en geeft dit aan op de tachymeterschaal van de lunette. Een dagje Zandvoort wordt zo voor iedereen veel leuker en spannender.

MARQ Expedition: waar geen mens ooit verder ging en gewoon weer terugkwam

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet

MARQ Expedition

Geïnspireerd door vintage expeditie-instrumenten, beschikt de MARQ Expedition over een 360°-kompas, analoge barometrische schalen op de wijzerplaat en een plantaardig gelooide, Italiaanse leren band. Een waslaag op het stiksel dicht de draad af tegen vocht en voorkomt rafelen na verloop van tijd. De MARQ Expedition is ontworpen met de moderne ontdekkingsreiziger in het achterhoofd en biedt TOPO-mapping, ingebouwde auto-kalibrerende hoogtemeter, barometer en kompas. Bovendien is de MARQ Expedition compatibel met de inReach® Mini-satellietcommunicator3. De drager van de MARQ Expedition kan dankzij deze feature overal ter wereld berichten verzenden en ontvangen. De nieuwe expeditie-modus zorgt ervoor dat de avonturier gedurende een aantal weken te volgen is, waar deze ook heengaan.

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet met een prijs vanaf…

De nieuwe Garmin MARQ vliegt, rent en racet met een prijs vanaf 1.500 euro en loopt door tot 2.500 euro. Voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen van de Garmin MARQ ga naar: www.garmin.com