De Chopard L.U.C Flying T Twin is een primeur

De eerste vliegende tourbillon van het horlogehuis

De L.U.C Flying T Twin is een primeur voor Chopard

Nu maken ze bij Chopard al wat langer gecompliceerde horloges, maar de Chopard L.U.C Flying T Twin is een primeur. Het is namelijk de eerste vliegende tourbillon van het horlogehuis. Bovendien is het horloge vervaardigd in ethisch verantwoord, duurzaam “Fairmined” roségoud.

Met de nieuwe L.U.C Flying T Twin onthult Chopard hun eerste manufactuurkaliber uitgerust met een vliegende tourbillon. Het technisch en esthetisch verfijnde uurwerk wordt bijgestaan door een geguillocheerde, grijze, maar wel degelijk gouden wijzerplaat en een “Fairmined” roségouden kast. De nieuwe Flying T Twin treedt daarmee in de voetsporen van onder andere de L.U.C XPS Twist en de L.U.C Tourbillon 8 Days Qualité Fleurier Fairmined die in 2014 het spits afbeet. De kwaliteit van het gecompliceerde horloge wordt gegarandeerd door de aanwezigheid van het kwaliteitstempel “Poinçon de Genève”.

Scharreleitjes, biologische wijn en “Fairmined” goud

Chopard L.U.C Flying T Twin

Chopard L.U.C Flying T Twin in duurzaam Fairmined roségoud

De 40 mm x 7,2 mm L.U.C Flying T Twin is een elegante gentleman met het hart op de goede plek. Een gentleman omdat de warme tonen van het roségoud zo fraai en smaakvol harmoniëren met het antracietgrijs van de fraai bewerkte wijzerplaat. En wat dat goede hart betreft, het ethisch verantwoorde, duurzame “Fairmained” goud dat Chopard sinds kort exclusief aanwendt voor het maken van edele creaties, is van harte toe te juichen. De gentleman die zich het tot 50 stuks gelimiteerde horloge kan veroorloven, eet vanzelfsprekend ook scharreleitjes en drinkt biologische wijn; zijn horloge is net zo duurzaam en verantwoord.

De evolutie van een uurwerk

Het chronometer-gecertificeerde, automatische uurwerk in de L.U.C Flying T Twin is kaliber 96.24-L. Het manufactuurkaliber heeft een hoogte van slechts 3,30 mm dik. Dat is dezelfde hoogte als het allereerste Chopard manufactuurkaliber 96.01-L en het nieuwe uurwerk is dan ook een geëvolueerde variant op die eersteling. 65 uur gangreserve, twee gestapelde veertonnen volgens de gepatenteerde Twin-technologie van Chopard en een 22-karaats gouden rotor zijn het vermelden waard. Ook het ontbreken van een datumaanduiding is het vermelden waard. De vliegende tourbillon op 6 uur krijgt naast de uren- en minutenwijzer alle ruimte om te stralen. Een afleidend datumvenster is dan ook wijselijk achterwege gelaten.

De Chopard L.U.C Flying T Twin is een primeur

De L.U.C Flying T Twin is een primeur voor Chopard

Een historisch honingraatmotief

De wijzerplaat is een stukje handwerkkunst van het hoogste niveau. Verschillende motieven zorgen voor een dynamisch schouwspel en het honingraatmotief dat werd geïntroduceerd in de L.U.C XPS 1860 Officer uit 2017 is ook weer gebruikt. Het patroon symboliseert een bijenkorf en verwijst naar het eerste logo dat Louis-Ulysse Chopard gebruikte.

Voor meer informatie: www.chopard.com