Garmin maakt niet alleen navigatiesystemen voor de automobilist; de GPS technologie van het bedrijf is ook van groot belang in de luchtvaart, bij de marine en het wordt steeds vaker gebruikt voor toepassingen op sportief gebied. De nieuwste serie Approach producten zijn specifiek bedoeld voor de golfer die precies wil weten hoe ver hij van de tee vandaan is.

De Garmin Approach golfhorloges voorkomen giswerk tijdens het spel. Met 7.800 voorgeïnstalleerde golfbanen in Europa bij de Approach S1 en zelfs 27.000 banen wereldwijd bij de S3 (beide met gratis updates), kan in combinatie met de exacte locatie via GPS worden afgelezen wat de afstand is tot voor, midden of achter op de green. Ook wordt de lengte van alle slagen bijgehouden.


Garmin Approach S3


De S3 is tot nog meer in staat: via het touch screen kan de layup afstand worden bekeken, inclusief afstanden naar doglegs. Ook hindernissen op de baan ? zoals een bunker of een waterpartij ? staan geregistreerd en met de aanduiding van de werkelijke vorm van de green (waarbij de positie van de vlag aan te passen is), kan zelfs bij beperkt zicht de juiste richting worden bepaald. Resultaten zijn bij te houden op de digitale scorekaart, die later ook nog uit te printen is op de computer.De golfhorloges van Garmin beschikken over een stappenteller en hebben een (oplaadbare) batterijduur van 8 uur in constante GPS modus, of tot 4 weken als alleen de tijd wordt weergegeven (want het zijn natuurlijk ook nog horloges). De Garmin Approach S1 kost ? 199,- en de S3 ? 299,-. Kijk op Garmin.com voor meer informatie.