Hamilton brengt een collectie horloges uit de jaren 1960 terug op de markt, met de voor die tijd kenmerkende vormgeving en stijl: de Hamilton Intra-Matic. Het Amerikaans-Zwitserse merk combineert in deze collectie het fraaie design van toen met de technische know-how van vandaag, waardoor de mooie horloges beter bestand zijn tegen de elementen en tijd.

De originele Intra-Matics waren de eerste automatische horloges met een relatief platte kast, doordat ze voorzien waren van een automatisch uurwerk met micro rotor. Dit revolutionaire uurwerk was ontwikkeld door het Zwitserse Buren, dat in de jaren 1960 werd gekocht door het Amerikaanse Hamilton. De nieuwe horloges zijn voorzien van het moderne ETA 2892-2 uurwerk, dat door de hoogte van slecht 3,6 mm ook de nieuwe serie Intra-Matics een stijlvol plat voorkomen geeft.De kasten van de nieuwe serie Intra-Matics zijn gemaakt van roestvrij staal ? dat in een variant via PVD goudkleurig is gemaakt ? en daardoor veel beter bestand is tegen de elementen en slijtage. Ook het saffier glas (in plaats van plexiglas), de 50 meter waterdichtheid en de afmetingen 38 en 42 millimeter (in plaats van 34 en 36 millimeter) maken van de Hamilton Intra-Matic een moderne klassieker, waarin het mooie van gisteren is gecombineerd met het beste van vandaag.


Ook het Hamilton logo uit de jaren 1960 wordt gebruikt in de nieuwe collectie horloges.


De Hamilton Intra-Matic komt in verschillende varianten met stalen en PVD-goud stalen kast en zilveren of zwarte wijzerplaat aan een lederen of stalen band. De horloges zijn in 38 millimeter verkrijgbaar vanaf ? 700,- en in 42 millimeter vanaf ? 725,-. Kijk op Horloge.info/Hamilton en HamiltonWatch.com voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.