Fromanteel horloges introduceert Generations Pendulum™-kaliber

Voortbordurend op de rijke geschiedenis van deskundige horlogemakelij introduceert het Fromanteel-atelier het Generations Pendulum™-kaliber: Fromanteel’s eerste zelf-opwindende mechanische uurwerk met een gangreserve van 38 uur. De naam ‘Pendulum’ is een directe verwijzing naar het slingeruurwerk zoals dat werd gemaakt door de klokkenmakersfamilie Fromanteel in 1660.

Fromanteel Generations Pendulum™-kaliber

De Generations Pendulum™ is uitgerust met een zelf-opwindend mechanisch uurwerk. Het uurwerk wordt opgewonden door de polsbewegingen van de drager of door het uurwerk handmatig op te winden met behulp van de kroon. Op de achterkant van de Generations Pendulum™ is een klein glazen venster te vinden dat een deel van deze minuscule onderdelen in de praktijk toont.

Uurwerk Fromanteel Generations Pendulum™-kaliber

De reis door deze microscopische wereld toont aan waar vakmanschap voor Fromanteel om draait en hoezeer de beheersing van techniek, vakmanschap en traditie van deze familie vandaag de dag nog altijd geldt.

Naar aanleiding van de introductie van het automatische Generations Pendulum™-horloge heeft Fromanteel twee nieuwe ‘special edition’ horlogebanden ontworpen. Deze kalfslederen banden zijn voorzien van een exclusieve gesp – de Luxury Buckle – en zijn uitgevoerd in twee afwerkingen: Pendulum™ Retro Brown en Pendulum™ Oiled Brown. Prijs € 999

Meer info op: Fromanteel.nl